RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2015 9:47:40 - Frodo

USA a uprchlíci

Nemám nic proti USA. Teda za na jednu maličkost. Ve světě rozpoutala řadu válek, byť možná s dobrým úmyslem. Následky jsou ale děsivé a odnáší je nyní hlavně Evropa. Kdy ponese za své činy odpovědnost i USA? Proč my pykáme za něco, zač nemůžeme? Nezříkám se solidarity, ale neměla by být podle mě jednostranná. Nebo si myslíte, že sama Evropa problém s uprchlíky vyřeší? JAK?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.06.2015 9:28:19 - RNDr. Luděk Niedermayer
Dobrý den,

Myslím, že i my neneseme odpovědnost. Většinou když v posledních letech Spojené státy vojensky zasahovaly, tak dělali ve spojení s evropskými spojenci. Spojené státy v během celé své historie přijímají uprchlíky stejně jako ekonomické migranty, mezi nimi bylo i hodně uprchlíku z bývalého východního bloku a Evropy. A lepší život v USA hledají lidé z naši části světa po staletí.

Nyní přijímá tisíce běženců z Jižní Ameriky i dalších kontinentů a nezdá se, že by z toho byl v Americe takový problém, jako máme nyní my. Věřím, že Evropa současnou migrační krizi zvládne. Nic jiného nám ani nezbývá.

Jde jen o tom, jestli si v rámci řešení zachováme hodnoty a principy na, kterých Evropská unie stojí. Řešení vidím ve snaze zamezit dalšímu přílivu uprchlíků, ale to v rámci dosavadních mezinárodních smluv - snažit se lepe možné imigrantů informovat lidi o naší politice. A vracet nelegální migranty zpět.

Musíme více a lépe  bojovat proti pašerákům, pomáhat v uprchlických táborech a zodpovědně se podílet se na mezinárodní situaci (bezvládí v Libyi, IS, Sýrie, Afghánistán, Balkán).

Neexistuje jedno jasné řešení, ale dobře prováděny balík politik by měl pomoci.

Moc děkuji za položený dotaz,

Se srdečným pozdravem,

LN