prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2016 16:10:03 - čvančara

Vlajky

Zajímalo by mě, proč magistrát uvolnil pronajaté a řádně zaplacené plochy k vyvěšení vlajek bez souhlasu firmy, která si za to platí? Přijde vám to správné jednání? Mě to trochu připomíná Kotlebu, který nařídil uprostřed představení ukončit hru. Podle mě by i vyšší autorita, za kterou se politici považují, měli respektovat zákony. zajímalo by mě, zda bude mít celá událost dohru?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.04.2016 15:29:03 - prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.
 

Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz, který však svým obsahem nespadá do mé gesce. Každopádně jsem o této záležitosti informována a jestli dovolíte, jako odpověď na Vaše otázky použiji vyjádření paní primátorky, se kterým se plně ztotožňuji:


Předně bych ráda upozornila na to, že se nejedná o nic nestandardního, když si někdo tzv. „narychlo“ pronajme reklamní plochy. V reklamní branži se jedná o zcela běžnou věc.

Hlavní město v žádném případě nikomu nepřikazovalo, aby byly reklamní plochy uvolněny pro potřeby města, jak naznačuje společnost Starcom Mediavest Group Praha. Podle nás se jedná o zcela účelové prohlášení, které pouze slouží ke zviditelnění jejího klienta. Plochy MHMP dlouhodobě využívá společnost BigBoard Praha, která je pro nás v otázce pronájmu partnerem. Netušíme, na základě jakého nájemního vztahu pronajímá Starcom Mediavest Group Praha plochy společnosti Samsung a nebudeme se podílet na zviditelňování jejího klienta.

Jen pro informaci doplňuji, že Čínská ambasáda pouze požádala magistrát o stanovisko k umístění reklamy na sloupech veřejného osvětlení. Magistrát s umístěním reklamy souhlasil, nicméně na akci se nijak nepodílí. Jedná se pouze o umístění reklamy na sloupech veřejného osvětlení.

Umístění a výrobu reklamy by měla financovat Smíšená česko-čínská komora vzájemné spolupráce. Instalaci na sloupy pak zajištuje společnost Eltodo.

Pokud vím, tak jednání o umístění reklamy na sloupech veřejného osvětlení proběhlo osobně. Čínská ambasáda požádala odbor kultury, zahraničních vztahů a cestovního ruchu o zprostředkování stanoviska, samotné stanovisko pak vydal odbor evidence, správy a využití majetku“


S pozdravem,

Eva Kislingerová