prof. RNDr. Bedřich Moldan, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2009 15:28:43

Biologický rybník na Kutnohorsku?

Biologický rybník na Kutnohorsku?

Ve čtvrtek 25.6. 2009 jsem navštívil obec Zdeslavice na Kutnohorsku, abych občanům vysvětlil důvody k vybudování biologického rybníku v jejich obci.

Obec Zdeslavice má asi šedesát obyvatel a samozřejmě, že má, stejně jako většina obcí v celé ČR, problém s čištěním odpadních vod. Malá sídla jsou na tom v čištění úplně nejhůře a způsobují tak velké znečištění vypouštěním odpadních vod do okolí, čímž trpí zejména řeky a zdroje pitné vody. Obce těchto rozměrů nemají téměř žádnou šanci dosáhnout na velkou dotaci, která by jim umožnila vybudovat klasickou betonovou čistírnou a i tak tyto stavby většinou nezapadají do místního krajinného rázu. Proto jsem se rozhodl v rámci "Programu Sázava 21.,o.s." vybudovat tento rybník ve svém volebním obvodu a vytvořit tak pilotní projekt, který by byl inspirací pro další obce. Diskuse s občany byla velmi zajímavá a v mnoha ohledech přínosná.  V součané době jsou již vyřízena všechna potřebná povolení, připraven projekt a přislíbené financování a již se jen čeká na souhlas občanů, zda se rozhodnou připojit či ne. Pevně však věřím, že se nakonec všichni vyjádří k této záležitosti kladně a v nejbližší době se povede rybník v obci vytvořit. Obec tak bude mít vyřešené čištění odpadních vod za mnohem nižší náklady (cca 2 milony Kč) a bude tak vzorem pro ostatní v regionu a v celé ČR.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama