Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

25.07.2024 10:45 | Analýza

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech rozbouřila české spotřebitele poté, co se po internetu začalo šířit, že má mít údajně pivo Pilsner Urquell odlišné složení pro Česko oproti tomu, které jde na export. Někteří lidé popisovali, že u „plzně“ zaregistrovali i odlišnou chuť a česká oproti té zakoupené v Německu prý chutná „jako voda“. Dle pivovaru však Češi žádné rozdíly ve složení piva hledat nemají, jelikož je v obou zemích zcela totožné, a rozdílná má být akorát etiketa. Mluvčí Plzeňského Prazdroje pro PL.cz popsal, co může být důvodem toho, že některým Čechům chutná plzeňské pivo zakoupené v Německu více.

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil
Foto: Radek Kotas
Popisek: Pilsner Urquell

„Je plzeňské pivo prodávané v Česku stejné jako to v Německu?“ Právě takovou otázku si klade v posledních dnech na sociální sítích mnoho lidí poté, co Česko obletěly fotografie etikety piva Pilsner Urquell od Plzeňského Prazdroje prodávaného v Česku a toho, který se vyváží do Německa. Na plzeňském pivu prodávaném v Německu je totiž na etiketě uvedeno odlišné složení oproti tomu, které známe u piva Pilsner Urquell u nás.

Kromě toho, že se plzeňské pivo prodává nemálokdy levněji za našimi hranicemi v Německu či dokonce v USA nežli v samotné Plzni, se tak mezi nakupujícími začalo řešit, zdali – a případně nakolik – se údajně liší pivo, které jde na export a to, které je určené českým spotřebitelům.

Že si Češi při nákupu plzeňského piva leckdy připlatí i skoro 250 Kč na každé base oproti Němcům, je něco, s čím se domácí spotřebitelé setkávají ne úplně zřídkakdy a známá je též dvojí kvalita zboží ze zahraničí. Ale že by už existovala tato dvojí kvalita potravin i u těch, které se vyrábějí přímo u nás v Česku? Právě nad tím se zhrozili mnozí komentující na sociálních sítích pod příspěvky řešícími údajnou dvojí kvalitu plzeňského piva.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zeptejte se nějakého kamioňáka, který jezdí pro Prazdroj., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRB , 25.07.2024 11:23:15
Jednoho osobně znám. Jednou nakládá Plzeň v Plzni, podruhé v Popovicích, pktřetí v Nošovicích v Radegastu. A obráceně. Kozla nebo Radegast v Plzni atd. Ty pivovary jedou jako fabriky. Nastaví se receptura a linky vaří to, po čem je poptávka, kterou jiný koncernový pivovar zrovna nestíhá. Tak možná to tak i bude. Co říkají představení Prazdroje je jedna věc, politika. Realita je druhá věc. To je jako věřit Fialovým lžím.

|  15 |  1

Další články z rubriky

„Taková špína.“ Rakušanovi vynadali vlastní. Sám si to vytvořil, padlo

4:39 „Taková špína.“ Rakušanovi vynadali vlastní. Sám si to vytvořil, padlo

Předvolání k podání vysvětlení za kritiku Fialovy vlády. Dokument s šokujícím obsahem se stal náměte…