35. týden na Energetické burze ČMKB

02.09.2024 9:36 | Tisková zpráva

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly ve 35. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 14 tisíc MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 27 milionů korun.

35. týden na Energetické burze ČMKB
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Roční kontrakty elektrické energie s dodávkou v roce 2025 ve vysokém napětí uzavíraly s kurzem 2635 CZK/MWh, v nízkém napětí končily obchodování na ceně 2771 CZK/MWh. Dvouleté kontrakty elektrické energie s dodávkou na rok 2025 až 2026 v nízkém napětí uzavíraly obchodování s kurzem 2625 CZK/MWh, ve vysokém napětí se obchodovaly za cenu 2734 CZK/MWh.

Roční kontrakty zemního plynu s dodávkou v roce 2025 uzavíraly obchodování v maloodběru s kurzem 1174 CZK/MWh, ve velkoodběru končily obchodování na ceně 1200 CZK/MWh. Dvouleté kontrakty zemního plynu s dodávkou na rok 2025 až 2026 se ve velkoodběru obchodovaly za cenu 1089 CZK/MWh.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zajistit volby ve vyplavených oblastech bude pro radnice náročné

16:33 Ombudsman: Zajistit volby ve vyplavených oblastech bude pro radnice náročné

V regionech zasažených povodněmi budou při nadcházejících krajských a senátních volbách pravděpodobn…