AMSP: Stravování zaměstnanců generuje 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách

13.02.2020 18:49 | Zprávy

Výsledky analýzy, kterou pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) zpracoval Institut oceňování majetku Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE), dokládají následující skutečnosti. Zhruba 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách vzniká díky podpoře systému zaměstnaneckého stravování. Tedy dotováním závodních jídelen, prostřednictvím stravenek apod.

AMSP: Stravování zaměstnanců generuje 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách
Foto: amsp.cz
Popisek: Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

Celkový počet všech restaurací, závodních jídelen, kantýn, bister apod. dosahuje v ČR zhruba 49 tisíc. Jejich tržby za r. 2019 odhaduje Institut na 153 mld. Kč ročně. Počet zaměstnanců v tomto segmentu pak na 96 tisíc.

Do systému podpory závodního stravování jsou zapojeny 3,3 milionu zaměstnanců, z nichž 1,8 milionu se stravuje ve firemních jídelnách a 1,5 milionu v restauracích.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

EU

Nemyslíte, že EU zase dokazuje, jak je neschopná, když se má vyřešit nějaký problém? Bylo tomu tak u migrace, covidu, ale teď třeba i v případě války na Ukrajině. To opravdu dokáže mír vyjednat až Trump, který to navíc dělá bez součinnosti s EU? Ano, něco nám nařizovat a komplikovat tak většinou lid...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České energetické závody: Dar dobrovolným hasičů

20:16 České energetické závody: Dar dobrovolným hasičů

Důvod k radosti mají dobrovolní hasiči z SDH Telnice. U příležitosti svého zítřejšího (22.2.) plesu …