ČEZ: Zaměstnanci Temelína se nechali očkovat další posilující dávkou proti covid

18.10.2022 13:29 | Komerční článek

Sto třicet lidí se tento týden nechalo v Jaderné elektrárně Temelín očkovat proti nemoci Covid. V drtivé většině šlo o posilující čtvrtou dávku. Očkování pracovníků kritické infrastruktury je dobrovolné, ČEZ ho chce svým zaměstnancům a jejich rodinným příslušníkům maximálně usnadnit a posílit tak kolektivní imunitu. Celkově je v Temelíně naočkováno téměř devadesát procent zaměstnanců.

ČEZ: Zaměstnanci Temelína se nechali očkovat další posilující dávkou proti covid
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Očkování energetiků v prostorách vlastního testovacího centra provádí najatá zdravotnická organizace. Pro pracovníky Temelína je očkování dobrovolné. Lidé si mohou vybrat jednu ze dvou vakcín – Pfizer/Biontech a Moderna.

„Je jen dobře, že současná situace není tak dramatická jako v minulých letech. Není to ale důvod k podcenění, proto se snažíme zájemcům očkování co nejvíce usnadnit. Zázemí a systém máme v Temelíně vybudovaný, navazujeme tak pouze na očkování, které tady v určitých intervalech stále probíhá,“ uvedl Daniel Rous, bezpečnostní ředitel Skupiny ČEZ.

ČEZ pro temelínské zaměstnance zajišťuje očkování během celého roku. Naposledy v Temelíně očkovali v polovině září. Další termín připravili energetici pro své zaměstnance na polovinu listopadu.

S ohledem na příznivou situaci zatím nebyl důvod, aby na jaderných elektrárnách přijímali zvýšená ochranná opatření. „Pokud to bude potřeba, jsme schopni posílit ochranu velice rychle. Systém máme z minulosti nastavený a opatření budeme přijímat v návaznosti na vývoj,“ doplnil Jan Kruml, ředitel Jaderné elektrárny Temelín.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 12,3 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…