ČSSZ: Do 20. srpna je třeba podat výkazy příjmů u všech zaměstnanců na dohodu

09.08.2024 10:34 | Tisková zpráva

Výkazy příjmů u všech zaměstnanců na dohodu o provedení práce můžete odeslat prostřednictvím svého mzdového SW nebo tiskopisu, který je k dispozici na ePortálu ČSSZ.

ČSSZ: Do 20. srpna je třeba podat výkazy příjmů u všech zaměstnanců na dohodu
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Srpen 2024 je prvním měsícem, kdy budou zaměstnavatelé elektronicky podávat za každého svého zaměstnance na dohodu o provedení práce (DPP) hlášení o výši jeho příjmů z dané DPP.

Tuto povinnost budou nyní zaměstnavatelé plnit pravidelně. Příjmy za uplynulý měsíc nahlásí vždy do 20. kalendářního dne následujícího měsíce.

Hlášení příjmů je povinně elektronické. Pokud tuto možnost neobsahuje mzdový a personální SW zaměstnavatele, může využít elektronický formulář na ePortálu ČSSZ: Výkaz příjmů zúčtovaných zaměstnavatelem zaměstnancům činným na základě dohody o provedení práce (ePortal.CSSZ.cz). Všeobecné zásady pro vyplnění formuláře jsou umístěny na webu ČSSZ: Všeobecné zásady pro vyplňování tiskopisu "Výkaz příjmů zúčtovaných zaměstnavatelem zaměstnancům činným na základě dohody o provedení práce" platné od 1. července 2024".

Zaměstnavatel v hlášení uvádí i ty příjmy, ze kterých se neodvádí pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti. Hlásí také příjmy, které zaměstnancům zúčtoval po skončení zaměstnání na DPP.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS: Objednání kominíka ke kontrole a čištění komínu neodkládejte, objednací lhůty se již prodlužují

7:23 HZS: Objednání kominíka ke kontrole a čištění komínu neodkládejte, objednací lhůty se již prodlužují

Letošní počasí zcela jistě oddálí začátek topné sezóny, ale i tak se občanům pomalu dostává na řadu …