Celní správa: Fotbalové dresy k fanouškům nedorazí

20.08.2024 10:34 | Tisková zpráva

Padělky fotbalových dresů v hodnotě přesahující jeden milion korun do Německa nedoputovaly. Skončily ve skladu ústeckých celníků.

Celní správa: Fotbalové dresy k fanouškům nedorazí
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Padělky objevila hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků v uplynulých dnech při kontrolní činnosti na dálnici D8 u Lovosic. Kolem 13 hodiny si vytipovala ke kontrole bílé dodávkové vozidlo Mercedes-Benz Sprinter, německé imatrikulace, jedoucí ve směru ke státní hranici. V útrobách nákladového prostoru celníci objevili množství černých igelitových pytlů a kartonových krabic. Po předložení všech potřebných dokladů a zběžné kontrole vozidla celníci pojali podezření, že se uvnitř nachází zboží porušující práva duševního vlastnictví.

V pytlích se ukrývaly fotbalové dresy Realu Madrid s logy Ligy mistrů UEFA. Hlídka proto vyzvala řidiče, aby ji následoval na služebnu, kde proběhla důkladná kontrola přepravovaného zboží.

Řidič o tom, že převáží padělky údajně nevěděl. Celníkům sdělil, že zboží zakoupil na pražském tržišti SAPA. Celníci 813 kusů fotbalových dresů v hodnotě 1 219 500 korun (vyčísleno v ceně originálních výrobků) zajistili a uložili do skladu celního úřadu.  Kontaktovali zástupce majitele ochranných známek, který jejich podezření potvrdil.

V případě, že by se majitel ochranné známky rozhodl využít tzv. zjednodušený postup, bude zboží ekologicky zlikvidováno. Pokud by se případ řešil soudní cestou, hrozí pachateli pokuta až do výše 10 milionů korun.

Nejedná se přitom o ojedinělý případ. Na konci června ústečtí celníci zajistili v dodávce směřující do Německa 726 kusů mikin, tepláků a triček, honosících se neoprávněně logy renomovaných výrobců. Úspěšní v odhalování padělků při kontrolní činnosti na dálnici D8 byli příslušníci celní správy také v květnu, dubnu i březnu. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zbyněk Stanjura byl položen dotaz

Peníze pro církve

Proč, když nejsou peníze, musí se snižovat důchody, nepřidá se na platy do školství, jste zvedali podle inflace odvody církvím? A prč jste si vůbec zvedali platy podle inflace, když platy ani důchody jste podle inflace nezvedli?? Ba naopak, přizpůsobili jste si zákony?? Můžete prosím odpovědět voli...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda navrhla přesunout odpovědnost za zajištění lékařských pohotovostí na zdravotní pojišťovny

10:17 Úřad vlády: Vláda navrhla přesunout odpovědnost za zajištění lékařských pohotovostí na zdravotní pojišťovny

Povinnost zajistit občanům základní síť lékařských pohotovostních služeb má přejít z krajských úřadů…