Celní správa: Maso neznámého původu se na jihu Čech do prodeje nedostalo

11.10.2022 20:29 | Tisková zpráva

?Příslušníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj v rámci republikové akce s názvem ICE, zaměřené na kontrolu chladicích návěsů a kontejnerů v nákladní dopravě zjistili celkem 174 kg masa a masných výrobků, převážených v nevhodných podmínkách.

Celní správa: Maso neznámého původu se na jihu Čech do prodeje nedostalo
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V dopoledních hodinách na hraničním přechodu Strážný si pracovníci mobilního dohledu ke kontrole vytipovali a zastavili dodávkové vozidlo české imatrikulace. Po otevření nákladového prostoru zjistili, že řidič převáží volně ložené maso a masné výrobky bez jakéhokoli označení. Řidič rovněž nepředložil platné průvodní doklady k přepravovanému zboží.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Na místo přizvaní inspektoři krajské veterinární správy provedeným šetřením zjistili v nákladovém prostoru vozidla volně ložené telecí maso, celá kuřata, masové koule z vepřového masa, sekanou z vepřového masa, plněná střeva a krev v plastových krabičkách o celkové hmotnosti 174 kg. Jelikož maso, masné výrobky a polotovary neměly žádné označení a řidič nepředložil platné průvodní doklady, rozhodli pracovníci veterinární správy o zajištění potravin. Inspektoři dále zjistili, že řidič pro přepravu těchto výrobků nemá potřebnou registraci u krajské veterinární správy.

Na základě zjištěného pracovníci veterinární správy potraviny znehodnotili modrou barvou a rozhodli o jejich následné likvidaci v kafilérii.

Díky jihočeským celníkům se tak masné výrobky neznámého původu nedostaly do prodeje konečným spotřebitelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…