Česká obchodní inspekce kontrolovala zprostředkování a prodej předmětů kulturní hodnoty

13.04.2019 18:27 | Zprávy

Česká obchodní inspekce vyhodnotila kontrolní akci zaměřenou na zprostředkování prodeje a prodej předmětů kulturní hodnoty a kulturních památek, kterou uskutečnila v druhé polovině minulého roku.

Česká obchodní inspekce kontrolovala zprostředkování a prodej předmětů kulturní hodnoty
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Inspektoři především kontrolovali, jakým způsobem povinné osoby ověřují, od koho předmět vykoupili. V rámci této kontrolní akce ČOI provedla celkem 68 kontrol a ve 32 případech zjistila porušení zákona o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu. „Výsledky kontrol provedených v roce 2018 potvrdily, že oproti roku 2017 došlo ke snížení počtu porušení tohoto zákona a to téměř o 10 %. Přesto však i v roce 2018 byly zjištěny nedostatky ve více než polovině kontrolovaných provozoven. ČOI bude i v letošním roce věnovat této problematice zvýšenou pozornost,“ říká ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný.
 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: Aplikace Pomáhej pohybem. Na jih Čech za léto donesla tři čtvrtě milionu

13:28 Nadace ČEZ: Aplikace Pomáhej pohybem. Na jih Čech za léto donesla tři čtvrtě milionu

Částkou 748 949 pomohla Nadace ČEZ jen během léta na jihu Čech. Peníze mohla energetická nadace uvol…