České dráhy hledají zájemce o koupi železničního zdravotnictví

12.08.2024 13:09 | Tisková zpráva

České dráhy vyhlásily výběrové řízení na nalezení vhodného zájemce o koupi části závodu, jehož součástí jsou zdravotnická zařízení v České Třebové, Nymburku, Olomouci, Ostravě, Plzni a Praze.

České dráhy hledají zájemce o koupi železničního zdravotnictví
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V současné době je tato část závodu pronajata a je na základě nájemní smlouvy samostatně provozována společností Dopravní zdravotnictví a.s., která je součástí skupiny AGEL. Současná smlouva o nájmu vyprší na konci roku 2027.

„Jsme přesvědčeni, že se České dráhy musejí soustředit na svůj hlavní byznys – dopravu – a ne na něco, s čím už řadu let nemají žádné zkušenosti. Prostřednictvím výběrového řízení chceme zjistit, jaký by byl o železniční zdravotnictví zájem, a to dříve než současný nájem vyprší,“ říká k zahájení výběrového řízení Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah. „Je ale také důležité říci, že pokud nabídky zájemců nebudou atraktivní, nevylučuji, že bychom v nájmu pokračovali za nově ujednaných podmínek i dál po roce 2027,“ doplňuje Krapinec.

Zájemci budou muset  prokázat splnění řady kvalifikačních kritérií. Termín pro podání přihlášek je stanoven do 30. září 2024.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Vězni z celého Česka pomáhají v Krnově a na dalších místech

7:31 Vězeňská služba: Vězni z celého Česka pomáhají v Krnově a na dalších místech

Od čtvrtka pomáhá téměř stovka odsouzených v jedné z oblastí nejvíce postižených nedávnými povodněmi…