Český rozhlas: Vydavatelství Radioservis představuje audioknihu 50 moravských pověstí

20.10.2022 15:02 | Tisková zpráva

Morava, krásná zem – to je název písničky, který vystihuje čím dál tím větší zájem o Moravu a její kulturu, a to nejen u nás v České republice.

Český rozhlas: Vydavatelství Radioservis představuje audioknihu 50 moravských pověstí
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Audiokniha plná moravských pověstí je výběrem velmi bohaté lidové slovesnosti. Vznikla jako dílo tří Zdeňků. Mravenčí práci v hledání pověstí odvedl Zdeněk Truhlář, nádherný hlas a skvělý herecký um vložil Zdeněk Junák a vše to zrežíroval Zdeněk Kozák. Všichni jsou spjati s Českým rozhlasem Brno, nejposlouchanější regionální stanicí u nás. A to i díky pořadu Srdcovky Zdeňka Junáka, kde jsme kdysi moravské pověsti začali vysílat a kde si získaly velkou oblibu u posluchačů.

Pověsti z Brna, Babic u Rosic i nad Svitavou, Blanska, Jemnice, Kyjova, Lednice, Šatova, Třebíče, Vizovic, Vsetína, Zlína, Znojma, o propasti Macocha, o hradech Bítov, Pernštejn, Templštejn, Veveří a mnoha dalších místech čte Zdeněk Junák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…