CzechTourism se představil na prestižním operním festivalu ve Finsku

04.08.2024 7:14 | Tisková zpráva

Zahraniční zastoupení CzechTourism ve Skandinávii a Finsku se na přelomu července a srpna prezentovalo na operním festivalu Savonlinna. Týden plný kultury a zážitků přilákal návštěvníky z celého světa.

CzechTourism se představil na prestižním operním festivalu ve Finsku
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Příchozí si na prestižní akci mohli užít Česko všemi smysly – členové Národního divadla v Praze, které na akci hostovalo, představilo kulturu v českém provedení, milovníci pěnivého moku si na nádvoří středověkého hradu dopřávali české pivo a vyznavači obrázkových vzpomínek mohli zamířit do speciálního fotokoutku CzechTourism.

Týden české kultury na hradě Olavinlinna

Během posledního týdne operního festivalu Savonlinna – od 27. července do 4. srpna – si návštěvníci mohli užít Týden české kultury na hradě Olavinlinna. Národní divadlo uvedlo jednu z nejvýznamnějších klasických oper ”Prodaná nevěsta” (více ZDE). První festivalové představení bylo spojeno se slavnostním VIP eventem, na jehož organizaci se podílel CzechTourism se Zastupitelským úřadem ve Finsku.

”Oslava Roku české hudby (více ZDE) se ve Finsku opravdu povedla. Účast Národního divadla na prestižním operním festivalu tohoto formátu, kde umělci vystoupili poprvé od roku 1991, ocenilo místní publikum nadšenými ovacemi. Na představení jednoho z nejznámějších českých skladatelů jsme pozvali zástupce finských médií, travel trade a významné influencery. Ve stanu, který se nacházel přímo na nádvoří středověkého hradu Olavinlinna, měli možnost získat nejen informace o kulturním děním v Česku, ale také si pořídit hezkou vzpomínku v našem fotokoutku. Účast na festivalu byla vyvrcholením aktivit k letošnímu významnému výročí, k němuž jsme na jaře připravili i speciální press trip a mikrokampaň,” přibližuje ředitelka Zahraničního zastoupení CzechTourism ve Skandinávii a Finsku Lucie Vallin.

Kulturní zážitky lákaly návštěvníky do Česka

Zahraniční zastoupení CzechTourism ve Skandinávii a Finsku prodloužilo svou prezentaci na festivalu na celý týden a návštěvníky lákalo za kulturními zážitky do Česka. Ti se navíc mohli zapojit do soutěže o lístky na festival Pražské jaro 2025 (ZDE) a do Národního divadla (ZDE) na příští sezonu.

”Česko má v oblasti kultury co nabídnout nejen finským turistům. Naši světově známí hudební velikáni jako Bedřich Smetana nebo Antonín Dvořák jsou pravidelně zařazováni do repertoáru prestižních pódií světové kulturní scény. Na té domácí si je návštěvníci ze zahraničí mohou poslechnout v unikátním a špičkovém provedení naší filharmonie a opery v historických koncertní sálech a divadlech. Probíhá u nás nespočet mezinárodních festivalů a také jazzová scéna splní očekávání i náročnějších fanoušků hudby,” doplňuje ředitelka odboru marketingu a zahraničních zastoupení CzechTourism Jana Štumpová Konicarová, která se slavnostního představení ve Finsku také zúčastnila.

Partnerství s Velvyslanectvím České republiky ve Finsku

Partnerem akce společně s CzechTourism bylo i Velvyslanectví České republiky v Helsinkách (ZDE), které se podílelo na zajištění hostování Národního divadla v Praze a přípravě české fotografické výstavy v Savonlinně.

"Letos v létě nabídla Savonlinna všem zájemcům jedinečnou příležitost vychutnat si českou kulturu v mnoha podobách! Návštěvníci mohli zhlédnout výstavu fotografií předních českých umělců v muzeu Riihisaari, operní představení světového formátu, a nakonec ochutnali vynikající české pivo na hradě Olavinlinna. Vzhledem k tomu, že propagace české kultury je jedním z úkolů našeho velvyslanectví, byla pro nás účast na dokonale zrealizovaném létu české kultury v Savonlinně velmi důležitá," uzavírá velvyslanec České republiky ve Finsku Adam Vojtěch.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DIAMO: Sociální centrum změnilo sídlo, pracoviště pro osobní kontakt s klienty zůstává zachováno

13:21 DIAMO: Sociální centrum změnilo sídlo, pracoviště pro osobní kontakt s klienty zůstává zachováno

Státní podnik DIAMO informuje o změně sídla Sociálního centra, které přešlo od 1. září 2024 organiza…