HZS: Český tým byl po průzkumu oblasti nasazen do rizikové části Athén

17.08.2024 11:27 | Tisková zpráva

V pátek 16. srpna 2024 byl celý tým českých hasičů nasazen na ochranu oblasti severně od Athén, kde hrozí největší riziko požáru. Všechny tři segmenty byly rozmístěny strategicky tak, aby pokryly nejrizikovější místa pro vznik požáru a jejich dojezd na místo byl do 5 minut od ohlášení.

HZS: Český tým byl po průzkumu oblasti nasazen do rizikové části Athén
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Hasiči tak operovali v málo obydlené části na předměstí hlavního města. Jedná se o kopcovitou oblast plnou zeleně, kde hrozí velmi rychlé rozšíření plamenů v případě vzniku požáru. V oblasti navíc fouká silný nárazový vítr. Likvidace začínajícího požáru je tak klíčová.

Monitoring oblasti byl podpořen i ze vzduchu vrtulníky, které nasadila řecká strana. V každém ze tří segmentů je jeden řecký hasič s místní znalostí terénu jako spojka pro komunikaci mezi operačním střediskem a českým týmem.

Řečtí hasiči dosud nesnížili nejvyšší, tedy extrémní riziko vzniku požáru.

Český 75členný tým, složený z příslušníků HZS ČR, ZZS hl. m. Prahy a pracovníků technické podpory, by měl být v Řecku zatím nasazen na období deseti dnů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zbyněk Stanjura byl položen dotaz

Peníze pro církve

Proč, když nejsou peníze, musí se snižovat důchody, nepřidá se na platy do školství, jste zvedali podle inflace odvody církvím? A prč jste si vůbec zvedali platy podle inflace, když platy ani důchody jste podle inflace nezvedli?? Ba naopak, přizpůsobili jste si zákony?? Můžete prosím odpovědět voli...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývozní a dovozní ceny v červenci rostly

19:15 Český statistický úřad: Vývozní a dovozní ceny v červenci rostly

V červenci 2024 se vývozní ceny meziměsíčně zvýšily o 1,7 %, meziročně rostly o 5,0 %. Dovozní ceny …