Hospodářská a sociální rada Mostecka: Po nezaměstnanosti řešila regionální tripartita bezpečnost

04.04.2022 13:30 | Tisková zpráva

Situací v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území okresu Most se na svém březnovém jednání zabývali členové Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM). Po nezaměstnanosti, která byla nosným tématem v únoru, se tak na program regionální tripartity dostala problematika, kterou se její členové zabývají opakovaně.

Hospodářská a sociální rada Mostecka: Po nezaměstnanosti řešila regionální tripartita bezpečnost
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Také tentokrát se ještě jednání HSRM konalo elektronickou formou. Všichni členové obdrželi podrobný a přehledný materiál, který zpracoval Jiří Volprecht, ředitel mosteckého Územního odboru Policie ČR. 

Anketa

Jste pro odstřižení se od ruských dodávek plynu a ropy?

94%
hlasovalo: 65325 lidí
Obsahoval statistické údaje registrované kriminality za uplynulý rok v porovnání s rokem 2020. Konstatuje se v něm mimo jiné, že takzvané kriminogenní faktory okresu Most, jako jsou nezaměstnanost nebo nepříznivá sociálně-ekonomická struktura obyvatel, se dlouhodobě nemění a vzájemně se podmiňují a ovlivňují. Materiál rovněž uvádí, že vládní opatření související se šířením pandemie COVID-19 měla na strukturu kriminality spíše utlumující důsledky. Prezentace k nosnému tématu je jako vždy umístěna na webových stránkách HSRM. Zájemci o další informace z oblasti působnosti Policie ČR mohou využít i webové stránky Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje ZDE.

Zajímavou novinku pro obyvatele Mostecka nastínil Martin Kabrna, předseda Odborné komise pro infrastrukturu a životní prostředí při HSRM. Postupně je dokončována akce zaměřená na vyšší ochranu vytipovaných starých stromů na území Obce s rozšířenou působností Most, tedy nejen samotného města, ale i obcí spadajících do jeho působnosti. Cílem bylo hodnotné dřeviny zmapovat a poskytnout vyšší ochranu formou vyhlášení památnými stromy. Snahou je jejich zachování pro budoucnost, zajištění odborné péče a zabránění jejich případnému poškození nebo likvidaci. Jedním z výstupů budou i propagační materiály pro veřejnost. Vzniknout by měly v průběhu letošního roku. Pracovní materiál k tomuto tématu je rovněž k nalezení na webových stránkách regionální tripartity.

Na závěr březnového jednání Hospodářské a sociální rady Mostecka vzpomněla předsedkyně Helena Veverková na nedávno zesnulého Miroslava Tlapáka, který byl jedním ze zakladatelů HSRM. V Hospodářské a sociální radě Mostecka zastupoval v letech 1999 až 2005 Severočeské sdružení odborových organizací pracovníků v hornictví, geologii a naftového průmyslu v Mostě. Od roku 2005 zastával pozici místopředsedy a později člena Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, byl rovněž předsedou Hospodářské a sociální rady Chomutovska.

Příští zasedání Předsednictva HSRM se uskuteční 11. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…