Kraj Vysočina dokončil opravy ulice Varhánkova v Polné

01.11.2022 21:20 | Tisková zpráva

Celou jednu stavební sezónu, tedy od dubna do října trvala generální rekonstrukce silnice III/34821 v úseku Varhánkovy ulice v Polné.

Kraj Vysočina dokončil opravy ulice Varhánkova v Polné
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

S ohledem na nutnost zajistit průběžnou dostupnost přilehlých objektů školky, hasičů, jatek nebo zdravotního střediska šlo o logisticky velice náročné poskládání pracovních činností. Práce na nové komunikaci vyšly na více než 11 miliónů korun. Další náklady ve výši 16,75 miliónu korun spojené s výstavbou nových chodníků, instalací veřejného osvětlení, přeložky E.ON, CETIN a další úpravy jdou za městem. 

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

„Ulice Varhánkova byla delší dobu v havarijním stavu. Byly zde velké výtluky způsobné stářím komunikace a intenzitou provozu, dále četné poklesy v tělese komunikace způsobené dřívějšími překopy pro rekonstrukce inženýrských sítí hlavně vodovodu a kanalizace. Opravou došlo ke zkvalitnění provozu na komunikaci a především ke snížení hlukové zátěže v této ulici. Provedena byla úprava podloží formou studené recyklace a položeny byly nové asfaltové vrstvy. Místy jsme museli sanovat neúnosného podloží. Stávající asfalt byl použit v rámci studené recyklace podloží,“ popisuje práce náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky, dopravy a silničního hospodářství Miroslav Houška. Realizací projektu bylo vyřešeno nové vedení vodního toku pod silnicí formou úpravy nivelety komunikace. Původní vedení jednou betonovou troubou bylo nahrazeno dvěma, aby došlo ke snížení výšky. Byla vybudována nová šachta a napojení na stávající vedení.

Podél komunikace byla vybudována nová parkovací stání v téměř celé délce Varhánkovy ulice a záchytné parkoviště u autobusového nádraží.

Opravy komunikací v katastru obce budou mít vliv na změnu uspořádání silniční sítě v prostoru u autobusového nádraží. Opravená místní komunikace podél autobusového nádraží bude převedena kraji jako silnice III/34821 a část Varhánkovy ulice bude naopak převedena městu, bude jednosměrná (pojede se od hřbitova k autobusovému nádraží).

Jak doplnil starosta Polné Jindřich Skočdopole další práce v této lokalitě byly provedeny již v roce 2021, a to vodovod a část nové kanalizace. Vše vyjmenované z prostředků SVAK Jihlavsko a města Polná v celkové výši 10,3 miliónu korun. Celkem tedy náklady na celou stavbu z prostředků kraje, města SVAK Jihlavsko a SFDI dosáhly výše cca 38 miliónů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…