Lesy ČR se přihlásily k Národní strategii veřejného zadávání zakázek

31.08.2024 22:08 | Tisková zpráva

Racionálně a efektivně zadávat veřejné zakázky je cílem Národní strategie veřejného zadávání v České republice v letech 2024 až 2028. K ní se srpnovým podpisem memoranda o spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj přihlásily Lesy České republiky, a staly se tak členem Platformy veřejného zadávání, zřízené tímto ministerstvem.

Lesy ČR se přihlásily k Národní strategii veřejného zadávání zakázek
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Zvyšování transparentnosti, digitalizace a dostupnosti dat ve veřejném zadávání i požadavků na standardy environmentální a sociální udržitelnosti veřejných zakázek, zohlednění jejich kvality a podpora inovací, to jsou principy odpovědného zadávání veřejných zakázek, ke kterým se hlásíme a které naplňujeme,“ řekl Dalibor Šafařík, generální ředitel Lesů ČR.

Lesy ČR například zadávají zakázky, týkající se nových moderních strojů či běžného spotřebního materiálu od odpovědných dodavatelů, poskytování služeb zkušenými odborníky, kvalitní a rychlé realizace stavebních zakázek s ohledem na životní prostředí, ale i zlepšování pozice zaměstnanců.

„Spolupráce v rámci Platformy veřejného zadávání nám umožní sdílet zkušenosti nejen s českými odborníky na veřejné zakázky a jít příkladem ve zlepšování postupů i poskytování našeho know-how dalším zadavatelům,“ dodal Dalibor Šafařík.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Platforma VIZE 0: I za silného větru se dá jet bezpečně, podmínkou je dodržování několika zásad

22:08 Platforma VIZE 0: I za silného větru se dá jet bezpečně, podmínkou je dodržování několika zásad

Jízda za silného větru s sebou nese řadu rizik. Pokud meteorologové vydají varování před silným větr…