Letiště Praha a Hospodářská komora ČR podepsaly strategické memorandum o vzájemné spolupráci

26.09.2024 13:21 | Tisková zpráva

Letiště Praha a Hospodářská komora České republiky dnes uzavřely důležité memorandum o vzájemné spolupráci. Obě strany v něm deklarují podporu společných zájmů. V případě Letiště Praha se jedná o plánovaný rozvoj kapacit a z pohledu Hospodářské komory je důležitá podpora odborného vzdělávání jako základ pro současnost i budoucnost české ekonomiky.

Letiště Praha a Hospodářská komora ČR podepsaly strategické memorandum o vzájemné spolupráci
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

To vítá i Letiště Praha, které kromě specifických profesí spojených se zajištěním provozu letiště využívá i stovky řemeslníků a dalších profesí, které je těžké obsadit z důvodu nedostatku zájmu o dané obory.

Letiště Praha chce prostřednictvím spolupráce s Hospodářskou komorou ČR prezentovat svůj klíčový význam pro českou ekonomiku. Plánované rozvojové aktivity Letiště Praha zahrnují rozšíření terminálů, rychlejší proces odbavení, rozvoj přímých i dálkových spojení či zlepšení dopravní infrastruktury, včetně plánovaného vlakového napojení na letiště. Tyto projekty nebudou mít dopad pouze na rozvoj letiště samotného, ale přinesou i tisíce nových pracovních míst, což pozitivně ovlivní nejen regionální, ale i celonárodní ekonomickou situaci.

Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha, dodává: „Ve společnosti Letiště Praha evidujeme přes 600 různých kvalifikací a v některých oborech je čím dál těžší najít nové zaměstnance. Trh práce v oblasti těchto odborných profesí je velmi složitý. Věříme, že spolupráce s Hospodářskou komorou ČR, konkrétně v rámci projektů CzechSkills a EuroSkills, nám pomůže podpořit zájem o tato důležitá řemesla. Zároveň chceme využít potenciál Hospodářské komory ČR pro propagaci našich rozvojových plánů a poukázat na ekonomické přínosy letiště pro společnost, které přibližuje aktuální studie o makroekonomických dopadech rozvoje Letiště Václava Havla Praha.“

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 2684 lidí

“Podpis tohoto memoranda představuje zásadní a zároveň logický krok pro posílení spolupráce mezi akademickým světem, průmyslem a zaměstnavateli. Jeho klíčovým pilířem je inovace a přenos nových technologií do odborného vzdělávání, což zajistí nejen vysokou úroveň odborných dovedností našich mladých talentů, ale také jejich následné uplatnění na trhu práce. Letiště Praha, vstupní brána do České republiky, se stává Národním partnerem prestižních soutěží CzechSkills a EuroSkills. To je důležitá zpráva o tom, že velké podniky chápou svou roli při přípravě nové generace profesionálů. Jsem přesvědčen o tom, že naše otevřená a pestrá spolupráce podpoří modernizaci průmyslu a přispěje k rozvoji domácí ekonomiky, “ uvedl Zdeněk Zajíček, prezident Hospodářské komory České republiky.

Dohoda zdůrazňuje důležitost inovací a jejich přenosu do odborného vzdělávání. V rámci spolupráce bude kladen důraz na přípravu a podporu prestižních soutěží CzechSkills a EuroSkills, které dlouhodobě podporují odborné dovednosti mladých talentů v České republice a jimiž se stane Letiště Praha Národním partnerem. Tento krok podtrhuje klíčovou roli zaměstnavatelů v procesu vzdělávání budoucích generací.

Obě strany rovněž vyjadřují zájem o další společné projekty, které podpoří modernizaci a inovace v průmyslu, dopravě, ekonomice a vzdělávacím systému. Společně jsou připraveny rozšířit memorandum o nové iniciativy, které přinesou prospěch nejen českému průmyslu, ale i širší ekonomice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Robert Králíček byl položen dotaz

edOKLADY

Zdravím. Vy tady zmiňujete spousty vyhlášek, které mi upřímně nic neříkají. Mě zajímá jedna věc, jak je možné, že aplikace eDoklady nebyla dostatečně zabezpečena, a kdo za to ponese odpovědnost? Protože ta data už odešla, to už nikdo nevrátí a je jen otázkou, zda třeba nebudou časem nějak zneužity a...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

HZS: V povodněmi zasažených krajích operuje každý den přes tisíc hasičů a téměř 500 kusů techniky

22:03 HZS: V povodněmi zasažených krajích operuje každý den přes tisíc hasičů a téměř 500 kusů techniky

Každý den je v terénu víc než tisíc hasičů a čtyři desítky dobrovolníků. Zajištění humanitární pomoc…