MHMP: Navštivte Clam-Gallasův palác, který usiluje o titul Stavba roku 2022

28.09.2022 7:34 | Tisková zpráva

Clam-Gallasův palác, který 28. září 2022 v rámci dne otevřených dveří zpřístupní své brány široké veřejnosti, má nominaci na titul „Stavba roku 2022“. O vítězi v soutěži rozhodne porota odborníků, veřejnost má možnost hlasovat zvlášť ve vlastní kategorii a zapojit se může do 12. října 2022.

MHMP: Navštivte Clam-Gallasův palác, který usiluje o titul Stavba roku 2022
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Slavnostní vyhlášení výsledků této soutěže se za účasti primátora hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba uskuteční 13. října 2022 v Betlémské kapli v Praze.

Do letošního ročníku této soutěže se přihlásilo celkem 79 projektů, přičemž 31 z nich získalo nominaci. A právě Clam-Gallasův palác je jednou z 18 pražských staveb usilujících o tento titul. Podpořit Clam-Gallasův palác svým hlasem můžete na webových stránkách Stavba roku (ZDE).

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Zrekonstruovaný palác si mohou návštěvnici prohlédnout v rámci dne otevřených dveří 28. září. Komentované prohlídky potrvají asi hodinu a jsou zdarma, je ovšem nutné si předem rezervovat termín na webu ZDE.

Komplexní rekonstrukce Clam-Gallasova paláce se týkala jak interiérů, tak i jeho dvora a fasády. Hlavní město zaplatilo za jeho přeměnu přibližně 470 milionů korun bez DPH.

Do budoucna bude prostory využívat Muzeum města Prahy pro výstavy a v plánu jsou i různé další akce pro veřejnost. Kromě plánovaných expozic bude postupně v areálu otevřena restaurace, kavárna nebo například galerijní obchod.

Stavba roku je celostátní a největší soutěž v oboru architektury, která každoročně mapuje úspěchy českých firem, jednotlivců i institucí na území České republiky i mimo ni. Soutěž úzce spolupracuje s nejvýznamnějšími partnery z řad státní správy, odborných institucí i masmédií. Účastí v této přehlídce si přihlašovatel zajistí prestiž a prokazatelnou kvalitu své stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šest rodáků. TV Brno 1 odvysílá příběh dvacátého století

17:24 Šest rodáků. TV Brno 1 odvysílá příběh dvacátého století

Největší regionální televize na jižní Moravě TV BRNO 1 nabídne jako jediná regionální televize sedmi…