MZV: Výstava s názvem „Česko pomáhá (také) na Blízkém východě“

03.09.2024 22:28 | Tisková zpráva

Výstava s názvem „Česko pomáhá (také) na Blízkém východě“ prezentuje aktivity Rekonstrukčního programu České republiky v regionu Blízkého východu. Výstava je k vidění na Smíchovské náplavce v Praze vedle botelu Admirál od 30. srpna do 28. září 2024. V elektronické verzi je k dispozici na webu MZV.

MZV: Výstava s názvem „Česko pomáhá (také) na Blízkém východě“
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Panelová výstava se zaměřuje na aktivity Rekonstrukčního programu České republiky v Sýrii, Libanonu, Jordánsku, Palestině, Iráku, iráckém Kurdistánu a Jemenu. Projekty v těchto zemích se věnují široké škále aktivit od zdravotnictví a vzdělávání přes vodohospodářství, energetiku a ekologii, až po školení expertů, psychosociální pomoc a bezpečnost. Aktivity v těchto oblastech pomáhají řešit humanitární krize, budovat podmínky pro návrat uprchlíků do jejich zemí původu a celkově posílit stabilitu a bezpečnost tohoto regionu.

„Oblast Blízkého východu a severní Afriky patří mezi priority české zahraniční politiky. Projekty v rámci tohoto programu přispívají ke zlepšení kvality života místních obyvatel a také k posílení hlasu Česka v tomto regionu,” popisuje ředitel Odboru států Blízkého východu a severní Afriky MZV Petr Hladík.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize: Zaprášená perla z šuplíku. Jiří Strach točí na jihu Moravy film Máma

16:13 Česká televize: Zaprášená perla z šuplíku. Jiří Strach točí na jihu Moravy film Máma

Televizní psychologické drama Máma z 80. let minulého století už brzy rozšíří seznam pořadů, které v…