Ministerstvo zdravotnictví: Národní zdravotnický informační portál zahajuje kampaň „První krok ke zdraví“

10.10.2024 16:08 | Tisková zpráva

Národní zdravotnický informační portál (NZIP) s hrdostí oznamuje spuštění nové informační kampaně s názvem „První krok ke zdraví“. Tato kampaň je zaměřena na podporu zdravotní gramotnosti široké veřejnosti prostřednictvím portálu NZIP a přináší ucelené, odborně garantované informace, které pomohou lidem lépe se orientovat ve světě zdravotní péče.

Ministerstvo zdravotnictví: Národní zdravotnický informační portál zahajuje kampaň „První krok ke zdraví“
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Díky NZIP mají uživatelé přístup k ověřeným a spolehlivým informacím od odborníků, které mohou pomoci při prvních krocích k řešení zdravotních problémů. Cílem je nejen zjednodušit přístup k informacím, ale také motivovat veřejnost k aktivnímu přístupu ke svému zdraví.

Hlavní cíle kampaně:

  • Společně komunikovat téma zdravotní gramotnosti a zvýšit povědomí o NZIP jako nástroji pro podporu zdravotní gramotnosti
  • Prostřednictvím atraktivní prezentace životních situací oslovit různé skupiny obyvatel
  • Obsahově rozšířit NZIP a pokrýt nová témata, která reflektují potřeby široké veřejnosti

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

97%
0%
hlasovalo: 8768 lidí

Za odbornou garanci a vývoj NZIP odpovídá Ministerstvo zdravotnictví České republiky a Ústav zdravotnick/ch informací a statistiky ČR. K dalším odborným garantům patří Státní zdravotní ústav, Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně. Důležitou roli hrají také recenze obsahu z pohledu pacientů, které poskytují pacientské organizace a Pacientský hub.

Slogan kampaně:
„Když jde o zdraví, hledejte na správném místě“ dokonale vystihuje poslání NZIP. Portál poskytuje spolehlivé a odborné informace z oblasti zdravého životního stylu, prevence a léčby na jednom místě.

Připojte se k nám, najděte jednoduchá řešení zdravotních komplikací, a začněte s námi první krok ke zdraví již dnes!

Národní zdravotnický informační portál je iniciativou Ministerstva zdravotnictví České republiky, která slouží jako jednotné a ověřené místo pro získávání informací o zdravotní péči. NZIP je určen pro širokou veřejnost i zdravotnické profesionály, aby se mohli snadno a rychle orientovat v otázkách zdraví a zdravotní prevence.
Národní zdravotnický informační portál úspěšně funguje již 1 540 dní, což odpovídá 4 rokům, 2 měsícům a 17 dnům. Během této doby bylo zveřejněno celkem 1 938 edukačně-popularizačních článků, které poskytují důležité informace o zdravotní péči a prevenci. Uživatelé mohou také čerpat z 358 doporučených externích zdrojů a procházet 6 867 původních rejstříkových pojmů, které pomáhají lépe porozumět zdravotnické terminologii.
Pro zábavnou a zároveň naučnou formu vzdělávání NZIP nabízí 34 naučných kvízů a her. Zájemci o data mají k dispozici 78 otevřených datových sad a 67 datových souhrnů, které přinášejí validní informace a pohledy na nejrůznější segmenty českého zdravotnictví. Portál rovněž nabízí 37 interaktivních vizualizací, které umožňují detailnější porozumění zdravotním statistikám a trendům.
Na tvorbě a správě obsahu se podílí více než 500 garantů a autorů, což zaručuje vysokou kvalitu a odbornou přesnost. NZIP od svého spuštění přilákal více než 5 828 419 návštěv a zobrazeno bylo celkem 7 942 351 stránek, což svědčí o velkém zájmu veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Nálepkování + Ukrajina

To jste si všiml až teď, že vláda nálepkuje a uráží všechny, kdo se vysloví proti její politice a dělá vše, aby potlačila možnost, aby lidé mohli vyjádřit své názory, které se vládě nehodí a nelíbí? A k té Ukrajině. Upřímně je mi ji líto. Tak dlouho bojuje, spousta lidí zemřelo a výsledek je, že by ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Na Krajském úřadu v Ostravě nezasahovali žádní „ozbrojenci a komando“

16:08 Moravskoslezský kraj: Na Krajském úřadu v Ostravě nezasahovali žádní „ozbrojenci a komando“

Shrnující informace k zásahu NCOZ na Krajském úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě