Nadace ČEZ: Aplikace Pomáhej pohybem. Na jih Čech za léto donesla tři čtvrtě milionu

03.10.2024 13:28 | Tisková zpráva

Částkou 748 949 pomohla Nadace ČEZ jen během léta na jihu Čech. Peníze mohla energetická nadace uvolnit díky lidem, kteří si během sportovních aktivit pustili charitativní aplikaci EPP – Pomáhej pohybem. Po celé zemi pak Nadace ČEZ během léta od 22.6. do 23.9. podpořila 134 projektů za více než 13 milionů korun, tedy více než třetinu projektů podpořených za celý loňský rok.

Nadace ČEZ: Aplikace Pomáhej pohybem. Na jih Čech za léto donesla tři čtvrtě milionu
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Letošní léto inspirovalo k pohybu řadu lidí a my jsme rádi, že si pro mapování svých sportovních úspěchů a pokroků vybírají právě naši aplikaci EPP. Rekordní nárůst aktivit v aplikaci EPP potvrzuje, že lidé pomáhat chtějí a dělají to rádi. Je to pro nás velká motivace do budoucna,“ uvedla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Na jihu Čech během léta od Nadace ČEZ získala 150 tisíc korun například Potravinová banka Jihočeského kraje na rozvoz potravinových balíčků do jihočeských domovů. Ke stejné částce pomohli uživatelé aplikace EPP Charitě České Budějovice na projekt Chceme být užiteční - Budějcká stravenka. Za 100 tisíc korun pořídil spolek STOP SEČENÍ SRNČAT nové drony.

Léto přineslo, jak zvýšený počet aktivních uživatelů charitativní aplikace, tak i čas, který pomáháním strávili. Oproti loňskému létu věnovali lidé dobré věci o 47 % více času, letos to bylo v součtu 16 011 dní, tedy v přepočtu 44 let. K nárůstu popularity přispěly Olympijské i Paralympijské hry a s nimi spojená kampaň. Celkově s aplikací EPP sportuje přes 737 tisíc lidí, čímž se řadí mezi největší aplikace používané v tuzemsku.

Novinka: Import dat z jiných zařízení

EPPka se snaží neustále inovovat a zlepšovat své služby. Jednou z hlavních novinek letošního roku je možnost importu dat z jiných zařízení a aplikací, jako je například aplikace Zdraví. Nyní je možné do aplikace EPP snadno přenést data o svých aktivitách za posledních 7 dní, a to včetně běhu, chůze, jízdy na kole nebo běžkování. Tento jednoduchý krok umožňuje uživatelům sbírat body ještě efektivněji a přispívat na vybrané projekty s menší námahou. Proces je velmi snadný – stačí udělit aplikaci EPP přístup k datům z aplikace Zdraví a zvolit aktivity k importu.

O aplikaci EPP – Pomáhej pohybem 

Aplikace EPP – Pomáhej pohybem je skvělým nástrojem pro ty, kteří chtějí spojit pohyb s pomocí dobré věci. Zatímco se hýbou, aplikace sbírá body, které je pak možné přidělit na různé dobročinné projekty. Nadace ČEZ následně přemění body na finanční podporu daných projektů. Aplikace je k dispozici zdarma a je dostupná jak pro Android, tak pro iOS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování II.

Děkuji za odpověď o párování I., Párování tedy neprobíhá jen na mimořádných schůzích jinak vždy. Bude hlasování o zvýšení koncesionářských Tv a rozhlas. poplatků, hlasování o zvyšování věku odchodu do důchodu na běžné schůzi, nebo mimořádné? Vy opravdu věříte, že stávající koaliční strany se budou c...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: Aplikace Pomáhej pohybem. Na jih Čech za léto donesla tři čtvrtě milionu

13:28 Nadace ČEZ: Aplikace Pomáhej pohybem. Na jih Čech za léto donesla tři čtvrtě milionu

Částkou 748 949 pomohla Nadace ČEZ jen během léta na jihu Čech. Peníze mohla energetická nadace uvol…