Nemocnice Havlíčkův Brod: Zaměstnanci ARO mohou kdekoliv školit První pomoc

02.11.2022 20:29 | Tisková zpráva

Nejmodernější elektronické resuscitační modely a trenažery, nejnovější postupy a trendy v KPR si vyzkoušeli zdravotníci z Anesteziologicko-resuscitačního oddělení (ARO) Nemocnice Havlíčkův Brod při rekvalifikačním kurzu akreditovaném MŠMT. Naše nemocnice obnoví KURZY první pomoci pro laickou veřejnost po Novém roce.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Zaměstnanci ARO mohou kdekoliv školit První pomoc
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Zaměstnanci oddělení ARO se minulý týden zúčastnili rekvalifikačního kurzu ČLEN PRVNÍ POMOCI, jehož cílem bylo zvýšení kompetencí pracovníků v oblasti výuky / lektoringu PRVNÍ POMOCI a ZDRAVOVĚDY. Kurz je pro tým důležitou přípravou na budoucí výuku resuscitačních technik a první pomoci pro laickou i odbornou veřejnost.

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

"Účastníci absolvovali řadu instruktorských bloků včetně praktického výcviku v předmětech základní podpory životních funkcí, resuscitaci s automatickým externím defibrilátorem, Integrovaného záchranného systému, přednemocniční neodkladné péče ČR, zdravotních rizik pracovního prostředí, dále komunikačních lektorských dovedností a další," sdělil školitel PhDr. Mgr. Radim Křivák, BBA.

K zvýšení kvalifikace přispěla řada metod, které zohledňují nejnovější trendy v moderním pojetí výuky první pomoci, dle aktuálních evropských doporučení ERC GUDELINES. Seznámeni byli s novými výukovými pomůckami, elektronickými resuscitačními modely s podporou AV techniky, AED simulátory, trenažery simulujícími dušení, maskovacími soupravami, spoustou zdravotnické didaktické techniky. Po náročném výcviku úspěšně složilo všech šest zdravotníků závěrečnou zkoušku a zaslouženě získali certifikát s neomezenou platností, podle platné akreditace MŠMT ČR.

Kurzy laické KPR, které naše nemocnice roky pořádá, byly v době pandemie pozastaveny. Obnoveny budou na začátku roku 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…