Policie ČR: Součinnostní cvičení policejních jednotek Stadion 2024

08.10.2024 10:17 | Tisková zpráva

Jednání fanoušků na fotbalových či hokejových utkáních se stále dynamicky vyvíjí, a proto musí policisté reagovat na jednotlivé taktiky agresivních diváků, kteří se snaží narušit klidný průběh utkání.

Policie ČR: Součinnostní cvičení policejních jednotek Stadion 2024
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Tentokrát se cvičení pod názvem Stadion 2024 odehrávalo nejen uvnitř stadionu, ale policisté měli jedinečnou příležitost vyzkoušet si reakce a postupy na jednání neukázněných fanoušků na otevřeném prostranství.

Cvičení probíhalo na několika místech najednou. Vnitřní prostory chomutovské Rocknet arény nabídly možnost nácviku postupů pořádkových jednotek v omezeném prostoru pro manévrování. S protiprávním jednáním fanoušků se museli policisté vyrovnat jak ve specifickém prostředí tribun, tak v okolí občerstvení. Venkovní prostředí umožnilo nácvik doprovodu fanoušků, který bývá často spojen s rozmanitým protiprávním jednáním.

Chomutovského cvičení se účastnilo 120 policistů ze speciálních pořádkových jednotek krajů Ústeckého, Plzeňského, Karlovarského, Jihočeského a přizváni na akci byli také kolegové z německých Drážďan a Pirny. Procvičení taktických postupů pořádkových jednotek se účastnili i policisté z antikonfliktního týmu. Roli fanoušků si se zaujetím „zahrálo“ 180 studentů Střední školy technické Most.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Rodičovská

Nemyslíte, že jste na navýšení rodičovské měli tlačit víc, když jste byli ještě ve vládě? Vím, že jste kritizovali to, jak nespravedlivě byla navýšena a o kolik, ale nic víc jste neudělali. Co myslíte, že víc uděláte teď, když už nejste ve vládě?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ministerstvo vnitra získalo v aukci luxusních vozů přes 27 milionů

13:21 Ministerstvo vnitra získalo v aukci luxusních vozů přes 27 milionů

Ministerstvu vnitra se podařilo vydražit všech deset výkonných automobilů, které byly nabízeny v zář…