Poslanecká sněmovna: Vyhodnocení součinnostního cvičení Ochranné služby PČR s IZS v budově Sněmovny

28.08.2024 13:21 | Tisková zpráva

Vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek s ředitelem Ochranné služby Policie ČR Jiřím Komorousem vyhodnotili součinnostní cvičení Ochranné služby Policie ČR s dalšími složkami integrovaného záchranného systému, které v budově Sněmovny proběhlo 1. července. Seznámili se s doporučeními a závěry, do poloviny září pak bude připraveno písemné zhodnocení cvičení.

Poslanecká sněmovna: Vyhodnocení součinnostního cvičení Ochranné služby PČR s IZS v budově Sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Námětem cvičení bylo řešení mimořádné události, při které by se v prostoru Sněmovny pohyboval aktivní útočník. Nově byl aplikován Krizový informační a svolávací systém, jehož úkolem je včas informovat osoby v budově Sněmovny o nastalé krizové situaci.

„Za Kancelář Poslanecké sněmovny jsme připraveni rozšířit počet odběratelů varování ze systému včasného varování prostřednictvím SMS a přijmeme odpovídající technická opatření ke zlepšení bezpečnostního systému. V pořádání bezpečnostních cvičení budeme do budoucna pokračovat. Další se uskuteční příští rok po zavedení opatření, která vyplynula z letošního cvičení,“ uvedl vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek s tím, že rozesílání varovných SMS se rozšíří na všechny držitele vstupních karet.

Sněmovna bude nadále modernizovat systémy v oblasti bezpečnosti a krizové komunikace.

Červencové cvičení navázalo na cvičení složek integrovaného záchranného systému z loňského srpna, během kterého byla procvičena nejen součinnost složek IZS, ale také evakuace osob z objektu Poslanecké sněmovny. Letošního cvičení se účastnili také poslanci a zaměstnanci Kanceláře Poslanecké sněmovny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo vnitra: Složky integrovaného záchranného systému jsou připravené

22:03 Ministerstvo vnitra: Složky integrovaného záchranného systému jsou připravené

Na základě předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu se sešel Ústřední krizový štáb. Ve…