Pražská strojírna: Tramvajová vozovna v Hannoveru bude osazena českými výhybkami

02.10.2024 13:28 | Tisková zpráva

Pražská strojírna a.s. v září předala další tři výhybky a kolejové oblouky pro německé město Hannover. To je pro Pražskou strojírnu tradičním trhem stejně jako německá města Berlín, Braunschweig, Freiburg a další.

Pražská strojírna: Tramvajová vozovna v Hannoveru bude osazena českými výhybkami
Foto: pstroj.cz
Popisek: Pražská strojírna - logo

Zatím poslední letošní úspěšnou dokončenou zakázkou Pražské strojírny je zářijová dodávka třech výhybek a kolejových oblouků do tramvajové vozovny Glocksee v německém Hannoveru. Kolejová křížení a přejezd mají hodnotu 19 milionů korun a jsou dalšími z řady výrobků, které Üstra (Dopravní podnik města Hannover) již od Pražské strojírny získal. Dopravní podnik je jedním ze stálých a spokojených zákazníků Pražské strojírny, ale i jiná německá města využívají výrobky společnosti a udržují dlouhodobé obchodní vztahy.

„Vzhledem ke specifickým požadavkům každého dopravního podniku jsme inovovali naše výhybky s cílem zvýšit jejich životnost a užitnou hodnotu pro zákazníka. Pro příští rok počítáme s dodávkou dalších deseti výhybek do Hannoveru a ve výhledu se chceme ucházet s našimi dodávkami i o projekt kompletně nové vozovny také v Hannoveru.“ dodal Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s.

Pražská strojírna vždy precizně kontroluje zhotovené tramvajové svršky přímo ve výrobní hale ve Vinoři a zákazníkovi zprostředkuje veškerou dokumentaci výrobních a svářečských prací. Nejinak tomu bylo i v Hannoveru. Strojírna dodala objednané zboží a v rámci stavebního dohledu se její pracovníci i přímo na místě podílí na přejímce zabudovaných výhybek při zprovozňování v Německu.

V letošním roce bylo realizováno již několik dodávek do německých měst Berlín a Hannover. Německé zakázky jsou pravidelnou částí exportu společnosti a jsou mnohdy technicky velmi náročné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Pražská strojírna: Tramvajová vozovna v Hannoveru bude osazena českými výhybkami

13:28 Pražská strojírna: Tramvajová vozovna v Hannoveru bude osazena českými výhybkami

Pražská strojírna a.s. v září předala další tři výhybky a kolejové oblouky pro německé město Hannove…