Pražská strojírna má nový tester výhybkových systémů

19.08.2024 22:28 | Tisková zpráva

Pražská strojírna pořídila nový tester výhybkových systémů, které nahradí třicet let staré zařízení. Nový univerzální tester je schopen otestovat širokou škálu výhybkových systémů a jejich pohonů. To je nutné kvůli stoupajícímu množství kombinací vyráběných produktů zejména pro export.

Pražská strojírna má nový tester výhybkových systémů
Foto: pstroj.cz
Popisek: Pražská strojírna - logo

Pražská strojírna je výrobcem široké škály výhybkových systémů, u kterých je možné volit napájecí napětí pro pohon motoru a napájení snímačů a je možné zvolit si i provedení hydraulického okruhu. Takto širokou škálu firma potřebuje zejména pro své exportní zakázky, protože tramvajové výhybky se liší stát od státu i někdy i město od města. Nové zařízení slouží pro komplexní testování výhybkových systémů – samotné přestavení a zároveň zkoušky funkce všech snímačů koncových poloh a snímače kapsy.

„Staré zařízení mělo už nedostatečný výkon a neumožňovalo zkoušet v cyklech velkou část přestavníků, které byly v posledních letech vyvinuty a vyrobeny. Nový tester nám výrazně zjednoduší a zrychlí proces přejímky hotových výrobků zákazníkem,“ vysvětluje Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s.

Základem zkušební testovací stanice, kterou na míru pro Pražské strojírny ve Vinoři navrhla a vyrobila česká firma Elektroline, je zdroj elektrického napětí a řídící jednotka. Zdroj poskytuje širokou škálu zkušebního napětí od 24V do 850V s proudovým rozsahem 1,5-32A podle zkoušeného typu. Jednotka také umožňuje výběr přednastaveného typu zkoušeného zařízení, nastavení časových prodlev širokého rozsahu a volbu mezi režimy zkoušení. Nové zařízení, do kterého strojírna investovala více než milion a čtvrt korun, je doplněno sadou kabelů pro konkrétní zkoušené provedení, které minimalizuji potenciální nesprávné zapojení.

„Přidanou hodnotou nové stanice je také export dat o provedené zkoušce a možnost vytvářet protokoly o procesu. Data je možné stahovat přes USB a zařízení je rovněž připojeno do sítě pro vzdálený přístup,“ dodává Robert Masarovič. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Po sto letech začlenil ČEZ do vozového parku užitkový elektromobil s korbou, slouží v jaderné elektrárně Temelín

8:56 Po sto letech začlenil ČEZ do vozového parku užitkový elektromobil s korbou, slouží v jaderné elektrárně Temelín

Jsou přibližně stejné velké, mají podobné použití a stejný pohon. Jen je od sebe dělí jedno století.…