Správa železnic spouští informační web o ETCS

05.10.2024 7:14 | Tisková zpráva

Zavedení výhradního provozu ETCS na hlavních koridorech se blíží, Správa železnic proto spouští specializovaný web pro veřejnost. Přístupnou formou informuje o fungování jednotného evropského zabezpečovacího systému, popisuje jeho výhody nebo plány budoucího rozšiřování.

Správa železnic spouští informační web o ETCS
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Web je k dispozici na adrese ZDE.

Samostatná část webu patří často kladeným otázkám, se kterými se Správa železnic setkává. V této sekci návštěvníci dostanou informace například k tématům, která souvisejí s provozem historických vozidel na tratích s ETCS nebo s jeho fungováním na lokálních tratích. Díky webu budou na jednom místě také všechny aktuality, které s problematikou ETCS souvisejí.  

ETCS je moderní vlakový zabezpečovač. Přináší zásadní zvýšení bezpečnosti železniční dopravy a sjednocuje zabezpečovací systémy v rámci evropských zemí. Na rozdíl od starších systémů umí ETCS převzít řízení vlaku a soupravu v případě potřeby zpomalit nebo úplně zastavit. Díky zavedení výhradního provozu ETCS bude výhledově možné v některých úsecích zvýšit maximální rychlost vlaků i kapacitu tratí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Správa železnic spouští informační web o ETCS

7:14 Správa železnic spouští informační web o ETCS

Zavedení výhradního provozu ETCS na hlavních koridorech se blíží, Správa železnic proto spouští spec…