„Rolí VŠCHT Praha bude vybudovat školící sítě a organizovat řadu společných akcí v EU a Číně tak, aby všichni správně používali dostupné analytické metody pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin,“ říká profesorka Jana Hajšlová z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.
„Budeme mít na starosti také řadu dílčích úkolů v oblasti vývoje analytických strategií pro odhalování falšování potravin,“ doplňuje jedna z největších odbornic na dané téma v Evropě, která působí ve výboru poradního orgánu EU pro kvalitu a bezpečnost potravin a na VŠCHT vede Ústav analýzy potravin a výživy.
Do řešení projektu budou zapojeni klíčoví hráči potravinářského průmyslu v EU a Číně, výzkumné organizace a vlády dvou největších světových trhů s potravinami. „Hlavním lídrem projektu je severoirská Queen´s University Belfast,“ říká mluvčí VŠCHT Praha Michal Janovský.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva