Zoo Liberec: Slavíme 120 let

07.08.2024 7:31 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 8. srpna si připomínáme 120 let od založení naší zoologické zahrady. Na tento den jsme si připravili speciální program, který začne už na vstupu. Pro všechny bude totiž platit celý den symbolické vstupné za 120 korun. Velmi přivítáme návštěvníky, kteří podpoří dobovou atmosféru a přijdou v černobílém oblečení! Na pokladnách si také budete moci koupit limitovanou edici triček, hrníčků nebo tašek připomínající naše výročí.

Zoo Liberec: Slavíme 120 let
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Centrum dění bude hned na louce za vchodem. Kromě menší výstavy dobových fotografií, kde si připomenete, jak zoo dříve vypadala, bude připraven i stánek, kde se dozvíte další informace nejen z historie. Zájemci se budou moci vyfotit i v našem historickém fotokoutku. Mysleli jsme i na děti (které historie moc nezajímá) a nebudou proto chybět ani zábavní stanoviště a malování na obličej.

Během dne se budou konat také komentované prohlídky zaměřené na historii zoo. Koho více zajímá budoucnost zoo, může se s námi projít po území, kde se plánuje další část zahrady Údolí ohrožené divočiny.

Program oslav 10.00–15.00

10.30 a 14.00 Komentovaná historická prohlídka po zoo

Dozvíte se mimo jiné, jak samotná zoo vznikala a kdo ji založil, jaká stavba v zoo je nejstarší, jaké zoo chovala dříve zvířata a kolik se do ní vešlo medvědů.

12.00 Prohlídka Údolí ohrožené divočiny

Můžete si s námi projít území, kam se v blízké budoucnosti rozšíří liberecká zoo. Dozvíte se, jak bude nový areál koncipován a jaké druhy by zde zoo chtěla chovat.

Nová hra

Díky nové hře se tento den budete moci poprvé stát Detektivem v zoo. Samooblužná detektivní pátrací hra vám umožní zažít prohlídku liberecké zoo trochu jinak. Čeká vás několik zastavení, na kterých můžete vyřešit s využitím několika pomůcek záhadu. Hru mohou hrát jednotlivci i skupiny a jsou dvě kategorie obtížnosti. Všechny potřebné pomůcky lze zakoupit jako sadu na pokladně zoo. Cena jedné obálky je 50 Kč.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

22:03 Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

Protipovodňové opatření na toku Hluchová v intravilánu obce Bystřice na Frýdeckomístecku dokončily L…