„Při přípravě receptury jsem se tentokrát zaměřila především na slady. Jarní ležák je uvařen z kombinace klasického a speciálního sladu zvaného karapils, který pivu dodává vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny. Do každé várky je přidáván v přesně stanoveném množství,“ popisuje novinku Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.
V receptuře samozřejmě kromě hanáckých sladů nechybí ani další tradiční regionální suroviny, několik odrůd kvalitního chmele v čele s tršickým poloraným žateckým červeňákem a vody z tovačovských jezer.
„Jarním ležákem vycházíme vstříc stoupající poptávce po speciálních a silnějších pivech. Doufám, že si novinka, stejně tak jako v případě našich ostatních speciálů, najde své věrné příznivce, kteří ocení její příjemnou hořkost a sílu chuti,“ dodává Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: komerční tisková zpráva