Zubr Jarní ležák se zaměřil na slady

20.03.2016 20:30 | Zprávy

Speciální slad, tradiční kvašení v otevřených kádích, dlouhé zrání ležáckém sklepě. To jsou hlavní atributy pivní novinky, dvanáctky Zubr Jarní ležák, která bude již od pátku 18. března k dostání ve vybraných restauracích.

Zubr Jarní ležák se zaměřil na slady
Foto: ZUBR
Popisek: ZUBR

„Při přípravě receptury jsem se tentokrát zaměřila především na slady. Jarní ležák je uvařen z kombinace klasického a speciálního sladu zvaného karapils, který pivu dodává vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny. Do každé várky je přidáván v přesně stanoveném množství,“ popisuje novinku Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

V receptuře samozřejmě kromě hanáckých sladů nechybí ani další tradiční regionální suroviny, několik odrůd kvalitního chmele v čele s tršickým poloraným žateckým červeňákem a vody z tovačovských jezer.

„Jarním ležákem vycházíme vstříc stoupající poptávce po speciálních a silnějších pivech. Doufám, že si novinka, stejně tak jako v případě našich ostatních speciálů, najde své věrné příznivce, kteří ocení její příjemnou hořkost a sílu chuti,“ dodává Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Dvanáctistupňový Zubr Jarní ležák s obsahem alkoholu 5,2 procent, zůstane v nabídce přes velikonoční svátky až do vyprodání zásob. K dostání bude i lahvové pivo v balení multipack po sedmi kusech, a to od pondělí 21. března. Ochutnat ho bude možné také na dubnové oslavě narozenin pivovaru, která se v prostorách pivovaru uskuteční již v pátek 22. dubna.

Speciální karamelový slad karapils je vyráběn původním sladovnickým postupem pouze na tradičních humnových sladovnách a pro jeho výrobu se používají tradiční odrůdy ječmene vypěstované v nejlepší ječmenářské oblasti Čech a Moravy – na úrodné Hané.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand. Pivovar získal absolutní vítězství v degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX 2016 (Zubr Premium); 1. místo v kategorii ležáků (Zubr Premium), 1. a 2. místo v kategorii výčepních piv (Zubr Gold; Zubr Classic) a 3. místo v kategorii tmavých piv (Zubr Classic tmavý). V soutěži České pivo 2015 zvítězil v kategorii světlé ležáky (Zubr Premium) a druhá místa ve svých kategoriích získala piva Zubr Grand, Zubr Classic a Zubr Classic tmavý.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ivan Adamec byl položen dotaz

Souhlasíte s tím, že dopravní infrastruktura je páteří ekonomiky?

A co mě zajímá ze všeho nejvíc je, proč se u nás stavby nových úseků dálnic, ale i třeba opravy silnic tak vlečou? Je jedno, kdo je u vlády, ten problém trvá už roky. I třeba sousední Polsko je na tom líp a myslím, že jsou na tom líp min všechny státy EU nebo minimálně na tom není žádný hůř.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Sociální pracovnici hrozilo, že přijde o práci. Pomohli jsme jí

20:11 Ombudsman: Sociální pracovnici hrozilo, že přijde o práci. Pomohli jsme jí

Krajský úřad odmítl uznat odbornou způsobilost pracovnici v sociálních službách, ačkoli ji měla. Zam…