Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

09.05.2024 13:05 | Tisková zpráva

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a tělovýchovných zařízení, která se nacházejí na území města, ale nejsou v jeho majetku. V letošním roce bude takto podpořeno 26 projektů. Rozdělí si přibližně jedenáct milionů korun. Finance ale poputují také na vrcholový a výkonnostní sport. V právě schváleném dvoukolovém dotačním programu je na ně vyčleněno 24 milionů korun.

Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„V Hradci Králové se nachází desítky sportovních klubů, které nejsou v majetku města, ale pravidelně vychovávají nadějné sportovce, jež se mnohdy dostanou až do reprezentačního výběru České republiky. I z tohoto důvodu je důležité, aby tato zařízení nebyla opomíjena,“ říká náměstek primátorky pro oblast sportu Miroslav Hloušek.

Město proto z dotací zaměřených na neinvestiční i investiční podporu rozvoje, rekonstrukcí, údržby a opravy sportovišť, které nejsou v majetku města, ale jsou na jeho území, rozdá téměř 11 milionů korun. Shodli se na tom zastupitelé na svém posledním dubnovém jednání.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 28054 lidí

Více než dvoumilionová částka půjde do 14 tělovýchovných zařízení a sportovišť na údržbu travnatých ploch, hřišť či na drobné opravy. Mezi nimi je například TJ Sokol Třebeš, TJ Dynamo Plácky nebo TJ Sokol Pražské Předměstí.

Téměř sedm milionů bude rozděleno mezi dvanáct sportovišť a zařízení na různé stavební práce a rekonstrukce. Týká se to mimo jiné TJ Sokol Hradec Králové, OK Slavia Hradec Králové nebo TJ Sokol Malšova Lhota. Dotace může být poskytnuta na projekty uskutečněné v tomto roce. V případě významných investic pak může být projekt realizován i v roce příštím.

Město ale podpoří i samotný vrcholový a výkonnostní sport pro roky 2024 a 2025. Dotační program bude dvoukolový a je v něm k dispozici celkem 24 milionů korun. Žádosti pro 1. kolo budou přijímány od 12. do 26. června. Druhé kolo dotací bude spuštěno 8. ledna a ukončeno 20. ledna 2025.

„Cílem je podpořit vrcholový a výkonnostní sport převážně pro dospělé a nejstarší kategorii mládeže. Může jít nejen o individuální reprezentanty, ale také o kolektivní sporty. Dotace není určena pro veteránsko – seniorskou kategorii,“ dodává náměstek Hloušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…