Jan Campbell: Výhledy levice v době kognitivního kapitalismu (2)

12.02.2021 7:34

V plné verzi příspěvku (představuji jeho abstrakt) je kognitivní kapitalismus představen argumentem postaveným na metafoře, vytvořené spojením lidského srdce a mozku a jejich funkcí. To proto, aby ti, kteří pracují se skupinami nebo se členy strany či hnutí, se mohli inspirovat při tvorbě svých argumentů, vést dialog s příznivci a s veřejností a orientovat se lehčeji v dění ve světě, EU a republice.

Jan Campbell: Výhledy levice v době kognitivního kapitalismu (2)
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Jan Campbell

Dění, která se veřejným a oficiálním médiím nehodí, nelíbí, a proto je neosvětlují. Nebo tak, že jim rozumí jen tzv. zasvěcení a to ne vždycky, protože i ti již někdy vykazují symptomy defektu kognitivních (poznávacích) funkcí lidského mozku. Ovládání kognitivních funkcí lidského mozku umožňuje srdce modelu kognitivního kapitalismu. To se nachází v USA. Ty se snaží držet intelektuální jádro reprodukce pod kontrolou, což je, jak to například Dr. Skála formuluje, zároveň posouvá do role parazita ještě víc, než kdy dřív.

Protože lidé a státy mají v krvi konkurenci, s USA budou konkurovat i nadále jen dvě mocnosti: Ruská federace a ČLR. Každá z nich v jiné míře a jiným způsobem, protože každá z nich s tím má specifické problémy. Ty mají své kořeny především v nedávné minulosti. Zde doporučuji seznámit se s Návrhy ÚV KS Číny ohledně formulování 14. pětiletého plánu národního hospodářského a sociálního rozvoje a dlouhodobých cílů do roku 2035.

První veřejná celosvětová premiéra a prezentace modelu kognitivního kapitalismu a informační společnosti v roli démona se uskutečnila v USA po částech v době předvolební, volební a před inaugurační. Bohužel, konec prezentace je v nedohlednu. Přesto je dnes již zcela jasné, že prezentace obsahovala pro obě velmoci a EU ultimátum: Buď s námi v roli periferie a slouhy, nebo odděleně, jestli na to máte odvahu, zdroje a čas. Gottwald proto zdraví z onoho světa a má radost z pokroku USA: Kdo nejde s námi, jde proti nám! Demokraté to doplnili o varování: Nezapomínejte, že vás nenecháme v klidu!

Pro EU to znamená, že USA položí na jednací stůl tolik, že Palackého (1798 – 1876) pěti svazkové Dějiny národu českého v Čechách a v Moravě bude možné objemově srovnat s tímto abstraktem. To proto, že koncentrace kognitivního jádra v USA vede k cílené reprodukci a manipulaci populace na periferiích, tj. i v EU. V EU je samostatná orientace nežádoucí. Proto bude potlačována širokou škálou známých a méně známých nástrojů, bez ohledu na ztráty. O nich příště, bude-li dáno. Poselství levici, cituji již zmíněného levicového politika, nechce-li dělat jen užitečného idiota těm u koryta a propadnout samomluvě, která nezmění vůbec nic, je poměrně jasné a jednoduché, o to ale složitější je jeho realizace.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

  1. Přímé oslovení občanů lídry, prověřené staré komunikační metody a moderní prostředky by měly být integrovány tak, aby snížily riziko falšování a omezení možnosti blackoutu. Ten prezident Trump, jako produkt buržoasní společnosti neočekával ve svém případě, přestože musel vědět, že blackout je jedním z instrumentů kognitivního kapitalismu. Otázka: Kdo z levice je schopný a ochotný přímé řeči s občany? Jak je veřejnost připravena na kontrolní zkoušky s komunikačním a energetickým blackoutem? Ty přijdou. Otázka zní: kdy?
  2. Rostoucí chudoba, zadluženost mladých, množství lidí bez peněz umožňujících přežít několik měsíců a obrovský deficit zaplatitelného bydlení a práce pro mladé občany představují s pochodem do bídy velký volební potenciál pro levici. Především až se další vlna hospodářské a sociální krize objeví v domácnostech občanů v plné kráse již v druhé polovině tohoto roku. Otázka: Kdo z levice je schopný a ochotný vysvětlit model moderního sociálního státu s pomocí dialektiky a marxismu? Kdo vysvětlí voličům paradox Great resetu, kterému se nevyhneme, a který předpokládá nový systém tvořený starými hráči?
  3. Zabezpečení možností ženám plnit svoji základní funkci a pečovat o ženství. Je to přece žena, ne LGBT, nebo dokonce LGBTQIA a podobné, která umožňuje pokračovat a rozvíjet tradici, zakládat rodinu jako základní prvek národa a státu. Otázka: Kolik skutečných žen v mladém a produktivním věku jsou členy levicových stran a hnutí, a kolik z nich jsou ve funkcích, schopny a ochotny mluvit přímou řečí s občany? Kdo bude ochoten a schopen profesionálně evidovat a hodnotit následky u novorozeňat matek očkovaných proti Covid-19 a dalších virů, které jsou na cestě? Kdo věří v době fake-news, korupce a strachu nesmí si stěžovat. To stejně nepomáhá. Prověřit informace na pravdivost a dokumentární shodu se stává více a více nemožné. Proto budou mít konjukturu marnost a deprese.

Ty mohou a budou ignorovat Piráti & Co na cestě do Strakovky. Cestu do ní očekávaně čistí současná vláda, rozhodnutí ÚS a strach občanů. Proto se není čemu divit. Přesto se nabízí mobilizace generace seniorů a chudých a využití západního trendu s cílem dostat na hrad ženu. Například s letitou zkušeností v diplomacii, kterou MZV necení, podobně jako v minulosti (viz příspěvek Autonomie-kooperace-svoboda), ve státní správě s prokazatelnou neúčastí v korupci a umějící naslouchat. Takové řešení a výsledek by odpovídaly výroku Václava Havla (1936 – 2011): Ženy mají v sobě něco, co by se mělo objevit v politice. Citlivost ke konkrétní situaci, ke konkrétnímu člověku. I výroku Karla Čapka (1890 – 1938): Žena pojímá celkem politiku stejně konkrétně jako věci života; muž pokud nevytlouká z politiky přímo zisk, je s to pojímat ji s dogmatickým fanatismem jako nějakou teologickou otázku. A Margaret Thatcherové (1925 – 2013): Chcete-li v politice, aby bylo něco řečeno, uložte to muži. Chcete-li, aby bylo něco uděláno, uložte to ženě. Souhlasu netřeba.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.