Jiří Paroubek: Miroslava Němcová – kdyby nenávist nadnášela…

26.03.2024 15:57 | Komentář

…létala by tato soudružka jako holubička.

Jiří Paroubek: Miroslava Němcová – kdyby nenávist nadnášela…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Každá válka je hnusná a přináší oběti mezi civilním obyvatelstvem. Ale i světoví lídři dokážou vcelku jasně odlišit, co je válka a její oběti a co jsou oběti teroristického činu.

Vždyť mezi teroristickým útokem, jakým se prezentoval Islámský stát v Krasnogorsku nedaleko od Moskvy, kde jeho najatí žoldnéři povraždili zřejmě až 200 převážně mladých a velmi mladých lidí, a válečnými akcemi je jistý rozdíl. Proto představitelé států, jako je USA, Británie, Francie, Německo ad., odsoudili tento hnusný, barbarský úrok na nevinné civilní oběti. A v neděli dovršil plejádu těch, kdo ostrými slovy odsoudili tento zavrženíhodný teroristický skutek, také papež František. Dokonce i teroristické hnutí Tálibán, které ovládá v současné době jako jednoznačný pán Afghánistán, po ostudném odchodu jednotek USA a jejich spojenců z této země, vyjádřil zděšení nad tímto činem.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41442 lidí

Ne tak senátorka Němcová. Ta to Rusům spočítala „za všechno“, na co si jen vzpomněla. Jsou to sice nesouměřitelné věci, ale to naší úspěšné knihkupkyni a centrálnímu mozku ODS je úplně fuk. Němcová zapomíná, že podobný útok, jaký se stal v Krasnogorsku, se může kdykoliv objevit také v Berlíně, v Londýně, v Paříži anebo v Praze.

Je pravda, že jedna z odnoží Islámského státu je zapojena do bojů na Ukrajině v „mezinárodní legii“ s nezveřejněným počtem bojovníků. Tedy de facto džihádistů. A mezi těmito bojovníky se objevuje dokonce šéf nebo imám této islamistické frakce. Tato frakce si vyřizuje účty s Ruskem za své porážky, které utrpěla v Čečensku, v Sýrii či v Iráku. Tedy na bojištích, kde byla zapojena ruská armáda.

Takže úvahy o tom, že teroristé z Islámského státu mají určitou vazbu na Ukrajinu, respektive „mezinárodní legii“, která bojuje na její straně, a islamisty v ní, není tak úplně od věci. Samozřejmě, že je potřeba více důkazů. Jeden z takových nepřímých důkazů je také to, že velvyslanectví Ukrajiny v hlavním městě Tádžikistánu, Dušanbe, provádělo před časem nábor bojovníků do zmíněné „mezinárodní legie“.

Je zajímavé, jak např. americké zpravodajské služby okamžitě zareagovaly po tomto útoku a spojily jej právě s Islámským státem. A pak se můžeme jen dohadovat, zda má nějaký význam chování atentátníků, kteří prchali (jejich mobily přitom byly odposlouchávány ruskými zpravodajci) právě směrem k Ukrajině, u jejíž hranic byli zadrženi. Jistě se dozvíme více po rozsáhlejším vyšetřování, anebo dokonce u soudu, kde atentátníci budou hovořit podrobněji o tom, kdy a kým a za jakých podmínek byli najati k provedení hrůzného činu.

V každém případě i bez znalosti těchto dalších informací si musím před senátorkou Němcovou s chutí odplivnout.

Vyšlo na Vasevec.info. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.