Hvězdy z celé Evropy u Orbána. V SPD byli u toho. A podali zprávu

27.04.2024 8:42 | Komentář

„25. a 26. dubna se konala v Budapešti unikátní konference CPAC organizovaná maďarskými a americkými konzervativci, které se účastnili ministři, předsedové stran, poslanci, zástupci konzervativních think-tanků a další výrazné osobnosti vlasteneckých kruhů. Na této konferenci rozhodně nemohlo chybět hnutí SPD, které jsem spolu s dalšími třemi zástupci reprezentovala a měli jsme tak možnost dále prohloubit vzájemné skvělé vztahy mezi maďarským Fideszem Viktora Orbána a SPD." ParlamentníListy.cz otiskují komentář ke konferenci CPAC členky SPD Nikoly Zbořilové, která kandiduje v letošních volbách do europarlamentu.

Hvězdy z celé Evropy u Orbána. V SPD byli u toho. A podali zprávu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Viktor Orbán v Budapešti na akci CPAC

CPAC je konference s původem u amerických Republikánů a letošní ročník byl již třetím, který se konal ve spolupráci s Centrem pro základní práva v Budapešti. Tato ikonická konference začala ve čtvrtek ráno velice silnými řečníky jako je Matt Schlapp, předseda CPAC institutu a také dopoledním charismatickým vystoupením maďarského předsedy vlády Viktora Orbána, který právem nenechal na bruselském establishmentu nit suchou. Odsoudil špinavý politický boj, ke kterému se naši oponenti snižují, aby nás před volbami očernili v očích veřejnosti. Zdůraznil zásadní témata jako jsou bezpečnost občanů, obrana rodiny a obrana proti nucenému přijímání imigrantů ze zemí mimo EU apod. Mimo jiné také mluvil o tom, že se nesmíme nechat odradit zastrašováním a tím, že za obranu normality vás budou nazývat všemožnými nálepkami. 

Dalšími řečníky byli například předseda VOXu Santiago Abascal, známá politická komentátorka z Nizozemska Eva Vlaardingerbroek, předseda vlámské strany Vlaams Belang (Vlámský zájem) Tom van Grieken, Tony Abbott, bývalý předseda vlády Austrálie a mnoho dalších významných osobností.

Středeční večer byl zakončen večeří pro vybrané významné hosty v budapešťské opeře s působivým vystoupením dětského sboru a skvělými proslovy představitelů maďarských a amerických konzervativců, které jsem se na pozvání ráda zúčastnila a kde byl přítomen také pan poslanec Jiří Kobza.

Čtvrteční den nebyl o nic méně nabitý než ten předchozí, kde jsme měli už ráno možnost vyslechnout si proslov bývalého polského předsedy vlády Mateusze Morawieckiho ze strany PiS. Dalšími řečníky byli například Harald Vilimsky, lídr kandidátky rakouské FPO do Evropského parlamentu, Andy Harris, americký kongresman, Pétér Szijjártó, ministr zahraničí Maďarska nebo také Geert Wilders, který je předsedou evropské strany Identita a demokracie, které je SPD rovněž členem, a také předsedou nizozemské Strany pro svobodu, která naprosto drtivě před několika měsíci zvítězila ve volbách do národního parlamentu. Zajímavých řečníků byla opravdu spousta a, i když nebylo možné si poslechnout osobně úplně všechny, zpráva, která se linula celou konferencí, byla jasná - braňme normální svět. Je skvělé, že SPD má na mezinárodní úrovni svoje pevné místo a spojence ve společném boji proti (nejen) bruselským nesmyslům.

Při psaní tohoto článku sedím stranou na závěrečné recepci celé konference, abych se mohla podělit o dojmy a události, které se v uplynulých dvou dnech udály. Je už teď jasné, že současné „elity“ a „média“ se budou jako každý rok předhánět v tom, jak nejvíc toto setkání pohanět. Nám jsou tyto výlevy ale úplně lhostejné.

Kromě vynikajících řečníků bylo jako každý rok možné seznámit se s celou řadou konzervativních think-tanků, institutů, apod. z nejrůznějších zemí. Jakožto členka nově vzniklé celosvětové organizace Patriots Network jsem měla možnost se opět setkat s některými kolegy a prezentovat aktivity naší organizace, která se zabývá nejen propojováním představitelů vlasteneckých stran po celém světě, ale také reportováním o národních politických a společenských událostech z pohledu patriota a nikoli z pokřiveného pohledu mainstreamových médií.

Základní fakt této konference je vždy takový, že by člověk rád stihl více setkání než je možné, ale přesto nových spojenectví, která jsme zde navázali je mnoho a mohli jsme prohloubit a utužit ty stávající. V SPD prosazujeme spolupráci suverénních národních států a v tomto duchu také jednáme. Mezinárodní komunikace a spolupráce, zejména na úrovni konzervativních a vlasteneckých proudů, je unikátní předností SPD a jsem ráda, že těmito aktivitami mohu přispět k prohlubování a utužování skvělých spojenectví, kterým dal základ Tomio Okamura.

V sobotu 27. 4. nás ještě spolu se dvěma dalšími členy - Olgou Nema a Dominikem Strykou - čeká Transatlantický mládežnický summit s účastí zástupců mládežnických organizací, kteří si vymění na několika tématických panelech svůj pohled na aktuální politická témata, která hýbou společností jako například rodinná politika, imigrace, nebo suverenita versus globalismus.

Fotografie z konference CPAC:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: red

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…