Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

24.04.2024 10:23 | Tisková zpráva

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíbenou letní aktivitu Přerovanů, kteří si chtějí zpříjemnit víkend výletem do hor a zároveň udělat něco pro své zdraví.

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Linka bude jezdit každou sobotu a neděli od 1. června do 29. září – a na trasu vyjede i ve státní svátek 5. července. Jízdenka s místenkou bude k dostání už od 17. května,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil, který tuto aktivitu doporučuje, po vlastní zkušenosti, i pro rodiny s menšími dětmi. Cesta zpět totiž není náročná – vede z hor směrem dolů.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 23202 lidí

Z Přerova se bude vyjíždět z autobusového nádraží o půl osmé ráno, zpět se cyklobus vydá ve čtyři odpoledne z Bumbálky. Systém tohoto druhu dopravy je jednoduchý a osvědčený. Cyklista nastoupí do autobusu, zatímco jeho kolo je ve speciálním přívěsu. Vystoupit může kdekoliv po plánované trase – tedy ve Valašském Meziříčí, Rožnově pod Radhoštěm, na Horní Bečvě, na Bílé nebo až na Bumbálce. Záleží na tom, v jaké kondici cyklista je a kam chce směřovat. Projet si tak může cyklostezku podél řeky Bečvy v délce zhruba sto kilometrů, nebo jenom její část.

„Cyklobus, který pro město zajišťuje společnost Arriva, nabízí celkem 47 míst pro sedící cestující. Do přípojného vozíku se vejde 40 jízdních kol, z toho deset elektrokol. Po domluvě s dopravcem je možné zajistit i přepravu koloběžek,“ doplnila cyklokoordinátorka města Jana Gazdíková.

Cena jízdného je určena platným kilometrickým tarifem, za přepravu jízdního kola pak cestující zaplatí dvacet korun, za elektrokolo si ještě deset korun připlatí.

„Jízdenku i s místenkou bude možné zakoupit v předprodejní síti společnosti Arriva už od 17. května, a to například na autobusovém nádraží v Přerově, v e-shopu jizdenky.arriva.cz či při nástupu u řidiče. Doporučujeme k jízdence přidat i rezervaci pro kolo,“ připomněla Margita Považanová z přerovského magistrátu.

Autobusová linka, určená pro cyklisty i turisty, spojila Přerov s Bumbálkou poprvé v roce 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…