Bondarenková (SPD): SPD na čtvrtém místě v krajských volbách - vlastenci se pořádně ozvali

04.10.2020 9:41

Interpretace výsledků voleb je často obtížná, někdo vede na mandáty, jiný na procenta. Ale co uvnitř politického hnutí? I tam se porovnává a podporuje to soutěživost ve prospěch voličů.

Bondarenková (SPD): SPD na čtvrtém místě v krajských volbách - vlastenci se pořádně ozvali
Foto: archiv
Popisek: JUDr. Vladimíra Bondarenková, členka hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), specialistka na mezinárodní a evropské právo

Především moc děkujeme voličům za projevenou důvěru, na základě které udělili hnutí SPD třicet pět mandátů a čtvrté místo v celkovém pořadí. 

Důležitá je i analýza uvnitř každé politické strany a hnutí, poučení pro příště , co se udělalo, co jde lépe. V rámci SPD stojů na stupních vítězů (podle získaných mandátů): Moravskoslezský regionální klub s 6ti mandáty, druhé místo - 5 mandátů pro Ústecký RK (8,94%) a Olomoucký RK (7,85%), pak se 4 mandáty Karlovarský RK (7,26%) a Jihomoravský RK (6,26%). Následují se třemi mandáty Plzeňský RK (6,18%), Liberecký RK (za (6,09%) a Zlínský RK (6,05%). Výčet zisků mandátů uzavírá Královéhradecký RK s 2 mandáty (5,45%). Další RK - Jihočeský, Vysočina, Pardubický RK a Středočeský RK jsou bez mandátu. Na procenta je to trochu jinak, tam vede Ústecký kraj, ale mandáty jsou cennější.

Celkový výsledek SPD není špatný, i když to jde i lépe. Výborné je, že jsme se dostali na takřka dvojnásobek mandátů (35) proti posledním krajským volbám. Z ostatních stran ve Sněmovně jsme překonali nově vzniklého rivala Trikolóru, který nám ale někdy ubral klíčové hlasy. Jsme také před ČSSD a KSČM a z Demobloku před KDU-ČSL. TOP09 se ani neodvažovala jít samostatně. Na procenta jsme předstihli STAN, ale ti mají celkově víc mandátů.

Celkově, jako člen SPD, vnímám tyto volby jako úspěch a aby na ně navázal i úspěch ve volbách do Poslanecké sněmovny cca za rok, je třeba na tom dále intenzivně pracovat.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu JUDr. Vladimíra Bondarenková, D.E.A., MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.