Rozvoral (SPD): Podporu pracujících rodin s dětmi vnímáme jako záruku své budoucnosti!

15.01.2021 14:33

Považujeme dobře fungující rodinu, kde rodiče pracují a vychovávají děti, za základ prosperity naší republiky, a podporu pracujících rodin s dětmi vnímáme jako záruku své budoucnosti.

Rozvoral (SPD): Podporu pracujících rodin s dětmi vnímáme jako záruku své budoucnosti!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Nechceme jít ale cestou zvyšování různých sociálních dávek, o které musí celá řada mladých rodin žádat z důvodu jejich malého finančního příjmu, ale naopak máme v úmyslu ponechat v rodinách peníze, které si vydělají. Pro pracující rodiny navrhujeme zavést výrazné daňové úlevy, včetně daňových odpočtů za každé narozené dítě, a velmi výhodné manželské půjčky až do výše 800 tisíc korun.

Současně jsme zpracovali návrhy, kde na tyto navrhované nástroje pomoci rodinám vezmeme peníze. Například jsme podali návrh změny zákona o pomoci v hmotné nouzi s cílem zabránění zneužívání sociálních dávek lidmi, kteří se štítí práce, nectí právo a povinnosti. Podporu si zaslouží ti, kteří vedou řádný život a řádně vychovávají děti, což je i jedním z prioritních bodů našeho programu SPD.

Proto zde musím připomenout, že to bylo právě naše hnutí SPD, které představilo už v prosinci roku 2019 v rámci projektu „Rodina na prvním místě“ (www.rodinanaprvnimmiste.cz), celou řadu nástrojů, pomocí kterých by si pracující rodiny s dětmi zvýšily své rodinné příjmy.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.