Seďa (ČSSD): Populisté nikdy a nikde nevyřešli žádný problém ve společnosti

12.01.2021 15:18

Komentář na facebookovém profilu k demonstraci svolané organizací Chcípl PES.

Seďa (ČSSD): Populisté nikdy a nikde nevyřešli žádný problém ve společnosti
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Mohu rozumět výhradám vůči vládním opatřením proti Covid-19. Dokonce rozumím řadě podnikatelům, kteří se snaží "obejít" tato opatření a raději riskují pokutu než bankrot. Nicméně svolání demonstrace organizací Chcípl PES na Staroměstské náměstí je ukázkou obrovské nezodpovědnosti a politické ubohosti. Opravdu organizátoři a lidé, kteří tuto demonstraci podporují, nevidí stav coronaviru, tisíce mrtvých a naplněnost nemocnic, odmítající neakutní péči? Opravdu tito lidé, kteří chtějí otevřít své provozovny, nevidí úsilí zdravotníků, sociálních pracovníků  apod. v boji proti Covid-19 a demonstrací jejich úsilí nejen zpochybňují, ale i znevažují? Opravdu si tito odmítači roušek a opatření myslí, že si to vláda vymýšlí, aby "zblbla" širokou veřejnost?

To, že tato demonstarce měla politické pozadí svědčí i účast některých populistů, včetně členů SPD. Právě tohle ukazuje na skutečnost, že populisté nikdy a nikde nevyřešli žádný problém ve společnosti. Pouze problémy odsouvali do budoucna. Tak je tomu i v případě podpory daňovému balíčku a zrušení superhrubé mzdy. Obrovské deficity státního a veřejných rozpočtů, problémy, které nastanou v sociálním a zdravotním systému, bude muset řešit následující vláda. A uhádněte, kdo to nakonec odnese? Budou to zaměstnanci, senioři a rodiny s dětmi. Budou to pacienti, zdravotně handicapovaní a lidé s nízkými příjmy. Nejsem Sibyla, ale pravdu mám. A já se rozhodně připomenu v roce 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.