Poslední příspěvky z profilů

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Alexandr Vondra
RNDr. Petr Nečas
RNDr. Petr Nečas byl položen dotaz

Jednání s opozicí

Dobrý den pane premiére, proč jste včera opozici nepustili ke slovu na jednání ve sněmovně? Nepřijde mi to správné

Mgr. Josef Dobeš
Mgr. Josef Dobeš byl položen dotaz

matematika

Dobrý den pane ministře, určitě nejsem první, kdo se ptá na státní maturity, ale jak je možné, že u nich propadala třetina studentů a to ještě v té jednodušší variantě. A v matematice to byla dokonce skoro polovina. Plánujete, jak studenty přitáhnout ke studiu matematiky? Děkuji za odpověď, Gábina

Ing. Miroslav Kalousek
Ing. Miroslav Kalousek byl položen dotaz

jednání v Praze

Dobrý den pane Kalousku, prý jste to byl vy, kdo nařídil konec jednání s pražskou ČSSD i ostrou výtku vůči „kopytářům“ z pražské ODS. Neženete tím stranu do izolace minimálně v Praze?

RNDr. Petr Nečas
Marek Benda
Marek Benda byl položen dotaz

všeumělové

Dočetl jsem se v novinách, že koalice nechce přijímat pozměňovací návrhy k zákonům od jednotlivých poslanců? Chystá se k tomu nějaký zákon, aby se konečně zarazila lidová tvořivost našich všeumělů?

Ing. Martin Kocourek
Ing. Martin Kocourek byl položen dotaz

fotovoltaika a arbitráže

Dobré odpoledne, poslední dobou se stále víc mluví o fotovoltaice a arbitrážím, které hrozí za její zdanění. Jak je to s těmi arbitrážemi? Nezaplatíme nakonec víc na nich než na zdražení elektřiny?

JUDr. Vojtěch Filip
JUDr. Vojtěch Filip odpověděl na dotaz

Průzkum CVVM

Jedná se jistě o podivný průzkum veřejného mínění, když VV získali méně hlasů ve volbách než KSČM a pokud jde o volby senátní a komunální dokonce i další vládní strana TOP 09 získala méně procent a méně mandátů než KSČM. Průzkumy mohou být různé, výsledek voleb je přece jen věrohodnější než jakýkoli průzkum, i když ani ten není úplně vypovídající,

JUDr. Vojtěch Filip
JUDr. Vojtěch Filip odpověděl na dotaz

Koalice ve sněmovně

Vážený pane, opravdu mi nevadí, že má koalice ve sněmovně jasnou většinu. Je to dáno výsledkem voleb a ten respektuji. Nemohu se ale smířit s tím, že koalice porušuje zákon o jednacím řádu. Dokonce podle svého ústavního slibu se s tím smířit nesmím. Uvedu prostý příklad. Vláda stáhla 4 návrhy dne 26.10. tedy už tehdy věděla paní předsedkyně Němcová

PhDr. Lubomír Zaorálek
Mgr. Petr Havlík
Mgr. Petr Havlík vložil nový článek

Občanská opozice jako sebeobrana

Konec října, tedy volebního měsíce, znamenal i jisté vystřízlivění mnohých pozorovatelů a hodnotitelů naší domácí politické scény. Ukázalo se totiž, že ne vždy je nejdůležitější, kdo a jakým výsledkem je zvolen, nýbrž to, kdo a s kým nám pak vládne.

Jiří Paroubek
Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky
Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky
Martin Pecina
Mgr. Josef Dobeš
Mgr. Josef Dobeš odpověděl na dotaz

Zápisné

Dobrý den,V případě uvažovaného zápisného netřeba dodat, že je připravena i řada sociálních opatření, tak, aby se zápisné v žádné případě nedotklo sociálně slabých studentů  a školy mohly zápisné snížit vynikajícím studentům formou stipendií.

Alexandr Vondra
Ing. Michaela Šojdrová
Ing. Michaela Šojdrová odpověděl na dotaz

Pracovní cesta, ne výlet

Požádala jsem Z.Roithovou o vysvětlení. Ujistila mne, že to žádný výlet nebyl, ubytování si hradí ze svého platu. Jsou to pracovní jednání, která mají pevně stanovený program. Jak znám kolegyni Zuzanu Roitovou,  jsem si jista, že by na nějaké plýtvání prostředků nepřistoupila.M.Šojdrová

Zdeněk Maršíček