Projev se většině lídrů stran líbil. Paroubek na něm našel "mouchy"

01.01.2010 15:51

Lídři parlamentních stran, které se podařilo redakci ParlamentíchListů.cz oslovit krátce po skončení novoročního projevu Václava Klause, ohodnotili výstup prezidenta pozitivně. Výhrady k projevu měl předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Projev se většině lídrů stran líbil. Paroubek na něm našel "mouchy"

(AKTUALIZOVÁNO) Oslovení politici jsou ve své většině s novoročním projevem prezidenta Václava Klause spokojeni. Z řady vystoupil předseda sociální demokracie Jiří Paroubek.

I když prezident zhodnotil současnou situaci realisticky, postoj k některým tématům Klausova projevu je ze strany ČSSD spíše smířlivý, uvedl pro ParlamentniListy.cz předseda ČSSD Jiří Paroubek. Kritiky se hlava státu dočkala především v oblasti daní a přijímání osobní odpovědnosti před samaritánskou rolí státu.

„Role státu je nezastupitelná," hájil Paroubek.

Osobní odpovědnost. S tím souhlasí většina 

Budoucnost začíná již dnes a aktuální úkoly je nutné řešit nyní. Zadání, které z celého prezidentského novoročního projevu uvízlo nejvíce v hlavách zbytku oslovených čelních představitelů politických stran.

Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda označil letošní novoroční projev Václava Klause za jeden z nejlepších. Ocenil především důraz kladený na aktuální problémy státu a způsob jejich řešení.

„Prezident zmínil v projevu úkoly, které se musí řešit dnes, což je dobře. Nicméně mohl konkretizovat problematická témata jako je narůstající vliv lobbingu v politice, nebo hazard," postěžoval si pro server ParlamentniListy.cz Svoboda.

Klausův novoroční projev pochválil také místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Souhlasil s Klausem v tom, že se představování vize budoucnosti stalo mezi politiky v poslední době módním hitem „Projev pana prezidenta se mi mimořádně líbil. Odpovídal současným prioritám, které je nutné řešit," řekl.

Pozadu s pochvalou nezůstal ani šéf komunistů Vojtěch Filip, který považuje projev hlavy státu za velice dobrý, vzhledem k patnácti minutám, do kterých prezident vměstnal téměř deset stěžejních témat. „Tento projev byl jeden z nejlepších, co jsem od prezidenta slyšel. Líbilo se mi kritické zhodnocení roku 2009 a důraz na osobní odpovědnost při řešení aktuálních úkolů," ohodnotil pro ParlamentniListy.cz.

Filip dodal, že i když byl prezidentův projev spíše v obecné rovině, považuje ho za pozitivní vstup do nového roku.


Čtěte více:
Politici exkluzivně komentují Klausův projev
Novoroční projev: Vysílání začalo. Ale Klausovi to nikdo neřekl
Z voleb by měla vzniknout silná vláda, vyzval Klaus

Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…