Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

02.05.2024 17:08 | Komentář

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské demokraty starostou v Řeporyjích, se pustil na tenký led, který pod ním může prasknout. Napsal, že dcera Felixe Slováčka Anička, která se léčí s rakovinou, zemře a nemá už žádnou šanci. Část ODS je šokována, zazněly výzvy k Novotného vyloučení i omluva rodině hudebníka Slováčka.

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Řeporyjský starosta Pavel Novotný

Kontroverzní starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný z ODS čelí masivní vlně kritiky. Na sociální síti X se totiž opřel do hudebníka Felixe Slováčka a napsal, že mu zemře dcera.

Anketa

Máme vůči Rusku cítit vděčnost za osvobození od německého nacismu?

96%
3%
hlasovalo: 25785 lidí

Novotný na sociální síti reagoval na fotografii z předvolební kampaně uskupení STAČILO, které vede šéfka KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná. Ta na snímku pózuje právě s Felixem Slováčkem a dalšími političkami.

„Felix byl vždycky debil,“ napsal k fotografii Pavel Novotný, který ji sdílel na svém profilu na síti X. Následně připsal ještě další větu, která vyvolala bouři. „Dávám mu pokoj asi rok a půl co vím, že mu zemře dcera. Anička, bohužel, nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ napsal politik ODS.

Následně se snažil v celé řadě dalších příspěvků hájit. „Vůbec nechápu, co jsem měl provést,“ zareagoval na kritiku. „Byl jsem vzbuzen sleděm, kterému také vadí pravda, co jsem napsal o Aničce. Smazal jsem, omlouvat se nebudu a jděte do prdele,“ pokračoval Novotný v jízdě na sociální síti. Na většinu rozhořčených komentářů reagoval řeporyjský starosta slovem „chcípni“. 

Za několik hodin později změnil Pavel Novotný názor a nakonec se přece jen omluvil. I když původně tvrdil, že se omlouvat nehodlá. „Tak já se tedy omlouvám, za zcela nevhodný tweet týkající se rodiny Slováčkovy. A jděte na týden do prdele. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ vzkázal Pavel Novotný.

Do bývalého bulvárního novináře a nyní politika ODS, který je svými kontroverzními výroky proslulý, se pustili prakticky všichni, kteří na jeho výstup na sociální síti reagovali.

Anketa

Máme vůči Rusku cítit vděčnost za osvobození od německého nacismu?

96%
3%
hlasovalo: 25785 lidí
Nikde se však neobjevila vyjádření politiků ODS, nemluvě o stranických nadřízených Pavla Novotného. ParlamentníListy.cz proto reakce některých významných představitelů největší vládní strany přinášejí.

„Za pana Novotného se stydím a stydím se i za ODS, dříve konzervativní stranu, že ho i jeho excesy toleruje. Panu Slováčkovi i jeho dceři se za naši stranu omlouvám,“ uvedl pro PL dlouholetý senátor ODS Jiří Oberfalzer

Podle europoslance a dlouholetého vlivného člena ODS Jana Zahradila měla strana Pavla Novotného dávno vyloučit. „Mně už Novotný nestojí za komentář, dávno měl být z ODS s ostudou vykopnut. Je smutné, že vedení ODS jeho šílenosti dlouhodobě ‚vymlčuje‘ a neřeší. To se jim vrátí,“ řekl naší redakci Zahradil. 

Člen pražské oblastní rady Alexander Bellu míní, že by vedení ODS mělo posoudit Novotného budoucnost ve straně. „Člověk by se takhle neměl vyjadřovat v běžném životě, natož v roli politika a starosty. To je nepřijatelné. Jaký bude postup strany, to je na výkonnou radu a vedení strany, zda jsou podle nich takové věci v pořádku a zda se to slučuje se stanovami a s dobrým chováním v rámci naší strany,“ řekl nám Bellu.

Kontaktovali jsme i předsedu pražské ODS a poslance Marka Bendu. Ten zatím naše dotazy nechal bez reakce. 

Podle zjištění redakce PL už pražské ODS došla s Pavlem Novotným trpělivost. „Už dlouho je jak osina v zadku a jeho nejnovější výstup překročil všechny meze. Co řekl, to je šílená prasárna, za to by si zasloužil veřejně naplivat do obličeje. Takové naprosto nelidské chování nepatří do společnosti a už vůbec ne ke starostovi, byť malé vesnice. Takto se žádný politik nikdy nesmí chovat,“ sdělil nám významný člen pražské ODS s tím, že takový pohled na Novotného není ve straně zdaleka ojedinělý.

Zajímalo nás, jestli dostal Novotný z vedení pražské ODS vynadáno. „Všichni na něho, s prominutím, serou. Pardon, ale jinak to říci nejde. Máme ho plné zuby, nezajímá nás. Dřív když něco vypustil, dostal za to kartáč a pak se omlouval, sypal si popel na hlavu. Dneska na něho nereagujeme a v podstatně s ním nekomunikujeme, což asi on špatně nese, ale je nám to jedno. V každém případě tímhle překročil veškeré hranice, i toho, co jsme mu tolerovali,“ dodává zdroj. Otázkou je, jak by se strana v hlavním městě zachovala, kdyby někdo navrhl Novotného vyloučení. To je nyní podle všeho jedna z možných variant. 

Současný případ, kdy se Pavel Novotný vyjádřil se stylem, že nenajde zastání prakticky u nikoho, není zdaleka první. Pražský politik ODS je pověstný tím, že provokuje a rád zachází za hranu. Opakovaně mu to přivodilo i problémy s policií a soudy. Byl odsouzen za nebezpečné pronásledování nebo hanobení národa a rasy. Novotný je v podmínce a soud varoval, že pokud se bude nadále dopouštět podobných činů, skončí ve vězení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Z ODS hřmí ? Ale z toho pršet nebude ! ................, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 02.05.2024 17:19:36
Za Novotného se postaví vlivní odesáci - lepšolidé a kámoši ....... Pavel z Hradu, Dáda Nerudová atd. Šokoval už mnohokrát - buran z ODS a z Řeporyjí. Čuňas se jim zamlouvá a líbí. Vůbec jim nevadí, že mu hrabe . Ani to, že má za sebou kauzy přímo odporné.

|  29 |  0

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…