Balíkovna České pošty vloni ztrojnásobila počet přepravených balíků

16.01.2021 21:23

Balíkovna v uplynulém roce doručila zákazníkům přes tři miliony balíků, třikrát více než v roce 2019. Za růstem vydaných balíků stojí hlavně výrazný nárůst doručených balíků během listopadu a prosince, kdy Balíkovna doručila více zásilek než za celý rok 2019.

Balíkovna České pošty vloni ztrojnásobila počet přepravených balíků
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Každý desátý balík doručovaný před Vánoci Českou poštou směřoval právě do Balíkovny. Důvodem je hlavně výrazné zvýšení dostupnosti této služby. Balíkovna za jediný rok rozšířila počet svých výdejních míst o 2000 a stala se tak nejrychleji rostoucí výdejní sítí v České republice.

„Kromě průběžného rozšiřování sítě Balíkoven na pobočkách České pošty bylo pro náš rozvoj klíčové listopadové navázání spolupráce se společností Sazka, díky kterému jsme skokově zvýšili nejen naši výdejní kapacitu, ale především dostupnost výdejních míst pro naše koncové zákazníky. Zatímco v říjnu jsme doručili 280 tisíc balíků, tedy 2,5krát více než o rok dříve, v listopadu to bylo už 576 tisíc zásilek s meziročním růstem o téměř 3,5 násobek,“ říká ředitelka Balíkovny Jana Sedláková s tím, že v prosinci přesáhl počet zásilek 568 tisíc.

Během letošního předvánočního provozu tak Balíkovna doručila 1,14 milionu zásilek, o 69 tisíc více než za celý rok 2019. Nejvíce zásilek Balíkovna doručovala pravidelně v pondělí, nejvytíženějším dnem byl přitom 30. listopad, kdy doručila 50 tisíc balíků. Zároveň šlo o nejrušnější předvánoční týden. Mezi 30. listopadem a 6. prosincem Balíkovna totiž doručila 200 tisíc zásilek, tedy více než běžně doručuje za celý měsíc.

Na poštách, které disponují vyvolávacím systémem, zákazníci před letošními Vánocemi nemuseli čekat déle než dvě minuty. Balíkovna letos plánuje další expanzi a vylepšení služeb. Vyvolávací systém bude normou u větších pošt a jejich Balíkoven. Nadále se bude rozšiřovat jak síť externích výdejních míst, tak Balíkoven na poštách, a to na předpokládaných 3000 Balíkoven.

„Zásadně rozšíříme portfolio spolupracujících e-shopů. V letošním roce umožníme nově i podání zásilek na Balíkovnách. Chceme samozřejmě dále výrazně zvyšovat počet doručených balíků,“ dodává Jana Sedláková s tím, že Balíkovna letos plánuje opět více než zdvojnásobit počet doručených balíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…