Kverulant: Kauzu Diag Human bude vyšetřovat Národní centrála proti organizovanému zločinu

15.01.2021 22:25

Česká republika prohrává v kauze Diag Human jeden spor za druhým. Stát se však stále tváří, že se nic neděje, a nepodniká nic, co by alespoň zastavilo růst úroků z prodlení. Ty tak rostou tempem 1,3 milionu Kč denně. Cílem Kverulanta je tento stav změnit. Proto nedávno podal na liknavé politiky a jejich úředníky trestní oznámení za to, že ani nezastavili úročení dluhu. Nyní mu policie sdělila, že věc bude šetřit Národní centrála proti organizovanému zločinu.

Kverulant: Kauzu Diag Human bude vyšetřovat Národní centrála proti organizovanému zločinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Razima, ředitel neziskové organizace Kverulant

Kverulant s uspokojením přijal oznámení Krajského ředitelství Policie Hlavního města Prahy ze dne 12.ledna 2021, ve kterém mu vrchní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Odboru hospodářské kriminality kapitán Ing Josef Fúsek sdělil, že jím podané trestní oznámení na osoby jednající za stát ve věci sporu se spol. Diag Human SE "bylo postoupeno k dalšímu opatření na Národní centrálu proti organizovanému zločinu".

Postoupení věci nejkvalifikovanější složce Policie ČR chceme vnímat jako příslib rychlého a profesionálního šetření případu. Jednání řady osob, které vystupovaly na straně státu ve sporu se společností Diag Human SE, se dostalo za hranu podezření z trestné činnosti, když po pravomocných rozsudcích zahraničních soudů, počínaje rokem 2017 odmítly učinit kroky k zabránění nárůstu škody pro Českou republiku. Škoda, kterou jejich vědomé odmítnutí zastavení nárůstu úroků z dlužné částky způsobilo, dnes již přesáhla dvě miliardy korun ke škodě daňových poplatníků a dále každým dnem narůstá.

Kverulant je v případě požádání plně připraven poskytnout policii všechny dokumenty a informace, které ke kauze shromáždil. Podrobnosti naleznete na Kverulantově webu v kauze Diag Human.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne