„Dny zrady Petra Fialy.“ Uhlí u nás i v Německu

20.08.2024 9:25 | Monitoring

Nezisková organizace Konec uhlí – Nová energie na sociální síti X bije na poplach a tepe premiéra Petra Fialu (ODS) a jeho kolegy ve vládě, že chtějí příliš rychle zaříznout české uhlí. Vláda hledá cesty, jak naplnit evropské závazky přijaté v rámci Green Dealu.

„Dny zrady Petra Fialy.“ Uhlí u nás i v Německu
Foto: Unicorn Systems
Popisek: Elektřina

V červenci vláda řešila plán, jak naplnit evropský Green Deal. Fakticky vláda měla jednat o novém modelu Státní energetické koncepce (SEK), Vnitrostátního plánu v oblasti energetiky a klimatu (NECP) a Politiky ochrany klimatu (POK). Této trojici dokumentů se dostalo označení „český Green Deal“ a kabinet Petra Fialy (ODS) a kabinet pětikoalice jejich schválení uprostřed léta raději odložil.

Podle Hospodářských novin část podnikatelů vládu vyzývá, aby urychleně schválila tuto trojici dokumentů, protože na váhání už podle jejich názoru není čas.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Zbyněk Stanjura byl položen dotaz

Peníze pro církve

Proč, když nejsou peníze, musí se snižovat důchody, nepřidá se na platy do školství, jste zvedali podle inflace odvody církvím? A prč jste si vůbec zvedali platy podle inflace, když platy ani důchody jste podle inflace nezvedli?? Ba naopak, přizpůsobili jste si zákony?? Můžete prosím odpovědět voli...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Prosíme pěkně, může zde nějaký příznivec té 5.modrožluté kolony, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠUKaHEK , 20.08.2024 10:05:17
napsat co ta nekompetentní parta signalisty Nuttely nepodělala?? Bez ohledu na obor lidské činnosti! Děkujeme!

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…