„Fialova drahota. Já to neříkám.“ Babiš kopl Fialu za něco jiného

18.11.2022 10:05 | Ze sítí

Prezidentský kandidát a někdejší premiér Andrej Babiš byl hostem XTV Luboše Xavera Veselého. „Chci hájit zájmy občanů, ostatní kandidáti jsou loutky,“ nechal se mimo jiné slyšet Babiš. A vyjadřoval se také k cenám energií a inflaci obecně. Obvinil vládu z toho, že na zdražování vydělává, protože větší ceny znamenají větší daně. A pár slov ztratil také o ČEZu.

„Fialova drahota. Já to neříkám.“ Babiš kopl Fialu za něco jiného
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Bývalý premiér, předseda hnutí ANO navštívil Pardubice

Úvodem Babiš hovořil o tom, jak uctil památku 17. listopadu na Národní třídě. „Bylo to v klidu, byl jsem tam s kolegy, paní Schillerovou, panem Havlíčkem. Přinesl jsem 33 krásných růží a zapálil jsem svíčku a vzdali jsme úctu těm, kteří bojovali proti tomu totalitnímu režimu. Demonstranti, kteří tam demonstrovali a byli potom zmláceni komunistickou policií, tak je potřeba si to každý rok připomínat, tu obrovskou výhodu a změnu života, kterou ta revoluce přinesla. A hlavně my, kteří jsme žili v tom režimu, tak dobře víme, co to znamená svoboda pohybu, svoboda slova, svobodné volby, možnost podnikání a další věci, které předtím nebyly,“ sdělil Babiš. 

Dále hovořil o tom, proč chce být prezidentem České republiky. „Nabízím to, že jsme jediná politická strana – SPD taky, ale my máme narozdíl od pětikoalice svého kandidáta. To znamená, že pětikoalice doporučuje pana Pavla, paní Nerudovou, pana Fischera – a já kandiduji za hnutí ANO s tím, že jsme měli pět kandidátů a nakonec na základě nějakých analýz a předpokladů jsme se rozhodli, že bych mohl mít šanci se dostat do druhého kola. A co vám nabízím? Moje zkušenosti, to znamená člověka, který vybudoval z nuly obrovskou firmu, která zaměstnává až 40 tisíc lidí, sídlí v Čechách. V rámci toho jsem také zachránil několik českých firem, které by jinak skončily. A potom samozřejmě politickou kariéru ministra financí, který měl přebytkový rozpočet, a premiéra, který dva roky vedl Česko k prosperitě. Předběhli jsme životní úrovní Itálii a Španělsko, jsme devátá země z hlediska životní úrovně v EU, bezpečná země, investovali jsme, podporovali jsme sport atd.,“ dodal Babiš.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Kdo seje vítr, sklidí bouři

Vážená paní Pekarová, nemyslíte, že "nešťastná vyjádření" používá soustavně pětikoaliční vláda vůči svým občanům, kteří mají výhrady ke způsobu jejího vládnutí a nazývá je dezoláty a proruskými živly? Je to skutečně slušné a s respektem k odlišným názorům? Zdravím a doufám v odpověď.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Obama „srazil“ Harrisovou. Co se dělo pár hodin před koncem Bidena? Zveřejněno

19:08 Obama „srazil“ Harrisovou. Co se dělo pár hodin před koncem Bidena? Zveřejněno

V neděli oznámil prezident USA Joe Biden, že nebude obhajovat prezidentský post a místo sebe do Ovál…