„I to je na mě v archivech.“ Generál Pavel oslňoval v TV, pak zvážněl

31.08.2022 13:34

Hostem pořadu 7 pádů Honzy Dědka na CNN Prima News byl generál Petr Pavel. Vzpomínal mimo jiné na to, jak jako dítě ukradl v samoobsluze kroužkový bloček, nebo jak měl dvojku z chování. Jakkoliv se většinu pořadu snažil bavit publikum, nakonec vážně uvedl, že ministr zahraničí Ruské federace Sergej Lavrov, se kterým jednal, je „arogantní chlap“.

„I to je na mě v archivech.“ Generál Pavel oslňoval v TV, pak zvážněl
Foto: Facebook
Popisek: Generál Pavel v pořadu 7 pádů Honzy Dědka

„Říká se, že máme tady za rohem prezidentské volby, vy jste to ještě neřekl oficiálně, nebo jak to vypadá?“ zeptal se úvodem Dědek Pavla. „Já jsem řekl oficiálně, že jsem rozhodnutý a že budu kandidovat,“ zmínil Pavel. Kampaň podle svých slov však ještě neohlásil, chystá se tak 6. září. 

Celý pořad ZDE

„Já když se řekne voják, tak myslím si, že většina národa si vybaví scény z filmu Pelíšky,“ řekl Dědek. „Tohle je můj oblíbený film, ale u nás to bylo jinak. U nás táta většinou nebyl, takže tam nemohly probíhat takovéhle scény. Když přijel z manévrů, tak si nás chtěl užít, takže to byl hodný a milující táta,“ poznamenal Pavel. 

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí

Dědek však oponoval, že četl Pavlovu knihu, v níž je podle něj popisován tatínek jako svérázný, rodič, který zastával heslo: Škoda rány, která padne vedle. „Já jsem říkal, že byl milující, ano,“ zmínil Pavel a lidé v publiku se začali smát. „On právě nechtěl, aby ze mě vyrostl nějaký klacek, tak mi věnoval veškerou péči,“ řekl Pavel. 

„Můj táta měl takový svérázný smysl pro humor. Takže když tehdy byl vzor ve všem Sovětský svaz, tak jsme měli vzor i v pedagogice, a tehdy v Sovětském svazu pedagog Makarenko prosazoval metodu výchovy dětí bez fyzických trestů. A právě táta s tím svým smyslem pro humor si vyrobil rákosku, kterou natřel jako šraňky. Napsal na ni velký nápis Makarenko. A kdykoliv jsem spáchal nějaký hřích, tak mi řekl, ať si podám Makarenka. Takže pro mě Makarenko není symbolem výchovy bez násilí, ale je to symbol Herodesa.“

Podle svých slov se Pavel jako děcko hodně pral – ale zároveň k tomu byl instruován otcem. „On mi totiž řekl: Ne, že se budeš prát se slabšími nebo s holkami. A já jsem byl ve svém okolí většinou benjamínek, ve škole jsem byl nejmladší, nejmenší, takže vlastně jsem to bral jako instrukci, protože všichni byli silnější než já, takže vlastně kdykoliv jsem se pral...“ říkal Pavel.

„Neustále jsem domů nosil poznámky, měli jsme malé notýsky, myslím, že bych ještě nějaký doma našel, asi nebyl den, kdy bych tam neměl nějakou poznámku. Táta z toho byl trochu unaven, takže takové ty běžné poznámky, že jsem někde běhal a házel houbou nebo něčím takovým, tak ty přehlížel, a zajímaly ho jenom ty prací. A jednou jsem měl poznámku, že jsem se pral před školou, jako prvňáček a shodil jsem do bláta žáka čtvrtého ročníku. A táta tím byl tak potěšen, že mi za to koupil autíčko,“ vyprávěl Pavel. Vzpomněl také na to, jak v dětství ukradl v samoobsluze kroužkový bloček.

Arogantní chlap Lavrov

„Jeden ten bloček jsem takto přemístil k nám domů. Ale už když jsem ho přemísťoval, tak mě tak strašně tížilo svědomí, že jsem seděl doma, a když přišla moje maminka z práce, většinou jsem tam nikdy nebyl, někde jsem lítal po venku, a teď jsem seděl doma zařezanej a dělal jsem nějaké úkoly, tak jí to přišlo hned podezřelé. Tak ze mě vytáhla, co se stalo, a nakonec mi řekla, že bude nejlepší, když tam půjdeme zpátky. A řekneme to všechno té paní prodavačce nebo vedoucí. Když jsme tam přišli, já jsem se přiznal, tak paní vedoucí byla tak šlechetná, že mi řekla, že když jsem si udělal tak krásnou životní lekci, takže mi ho daruje. Takže jsem získal životní lekci a ještě bloček,“ vyprávěl Pavel. „Takže jste získal životní lekci, že krást se vyplácí, dostal jste ho potom,“ zareagoval Dědek.

Pavel měl již v první třídě dvojku z chování. „Netušil jsem, že jsou v archivech na mě i tyhle věci. Moji příznivci budou potěšeni, že mě mají zase čím kritizovat. Ale ono to tak vycházelo z toho, že jsem se pral. Sčítaly se poznámky, a když jsem jich za ten rok nasbíral asi 360, tak jsem pak na závěr dostal dvojku z chování. V prvním pololetí to ještě nešlo, tam se dávala jenom jedna velká známka. Na konec to už nedopadlo,“ řekl.

Když se hovořilo o jeho známostech, přiznal, že se sice nezná s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, ale s jeho dvěma „emisary“, jak uvedl – Lavrovem a Gerasimovem – ano. „S těmi jsem jednal. Lavrov je mimořádně arogantní chlap, ono se to taky pojí s tím, že tu funkci ministra zahraničí dělá minimálně patnáct let, takže zná všechny fígle. A Gerasimov jako náčelník generálního štábu, s tím to je podobné, ten je už ve funkci také asi deset let, takže ten to taky zná jako své boty, ale Lavrov byl nepříjemnější, musím říct,“ podotkl Pavel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…