„Je namočenej víc.“ Petr Pavel a KSČ. Padlo i o Babišovi

26.10.2024 13:03 | Monitoring

Kdo byl před rokem 1989 horší – Andrej Babiš, nebo Petr Pavel? Jednoznačně Petr Pavel, zaznělo. Ale zajímá to ještě vůbec někoho v dnešních časech, kdy Andrej Babiš jasně prokázal, že během deseti let v politice si udržel důvěru třetiny národa?

„Je namočenej víc.“ Petr Pavel a KSČ. Padlo i o Babišovi
Foto: z internetu
Popisek: Pavel a Babiš

V posledních dnech v české společnosti opět rezonuje otázka, byli-li šéf hnutí ANO Andrej Babiš agentem komunistické Státní bezpečnosti, či nikoli. Historici se shodují v tom, že agentem byl. Babiš trvá na tom, že agentem nebyl; soudil se o to a teď s ním slovenské ministerstvo vnitra uzavřelo smír. Ale zajímá to ještě vůbec někoho?

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 8326 lidí
Tuto otázku si v podcastu Echo24 položil komentátor Daniel Kaiser.

Dospěl k myšlence, že část české společnosti tato otázka stále ještě zajímá.

„Když Petr Fiala vystartoval na tady tu Babišovu dohodu se slovenským ministerstvem vnitra, řekl, že je to věcný handl, tak měl asi pravdu. Protože slovenské ministerstvo vnitra, věcně vzato nebylo nuceno na ten smír s Babišem přistupovat.,“ poznamenal Kaiser s tím, že slovenské ministerstvo vnitra teď řídí strana Hlas a Babiš i osobně podpořil tvůrce strany Hlas a současného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. „Čili bych řekl, že tahle Fialova konstrukce je buď správná nebo minimálně oprávněná,“ poznamenal Kaiser.

V podcastu zaznělo, že Babiš spolupracoval s StB s kariérních důvodů, aby nepřišel o práci a aby prosperoval. Tato slova pronesl Jiří Peňás, jenž upozornil, že podobně jednalo mnoho dalších lidí.

„Andrej Babiš prostě neměl složitej životní osud. On prostě chtěl ze Slovenska, kde tam byly jiný poměry trochu, chtěl zajímavou práci, věděl, že je to zajímavá věc v tom Maroku, uměl na to jazyky a součástí toho prostě byl vázací akt,“ konstatoval Peňás. „V tom roce 1982 v tom neměl nejmenší dilema. Prostě to bral, jako že to je samozřejmost. Můj odhad,“ dodal.

arm. gen. v.v. Ing. Petr Pavel, M.A.

  • BPP
  • Profil není převzatý, články vkládá redakce.
  • prezident České republiky

Kaiser poté předložil ještě jeden problém. Míru spolupráce s komunisty u Andreje Babiše – a u současného prezidenta Petra Pavla. „Petr Pavel je namočenej víc, protože on nebyl jen spolupracovník, ale ten kádr, který se připravoval na to, že povede nějakého spolupracovníka,“ podotkl Kaiser.

A pokud už toto společnost akceptovala u Petra Pavla, měla by to akceptovat i u Andreje Babiše, protože jinak jde o svého druhu licoměrnost.

Šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek celou diskusi uzavřel poznámkou, že Andrej Babiš, bez ohledu na svou minulost, v současné politice obstál. „Andrej Babiš je v té politice deset let, a ať se to někomu líbí, nebo nelíbí – obstál u významné části populace, protože jeho strana se drží na 32 procentech. Navzdory tomu všemu, jak za těch posledních deset let vystupoval. Bohužel uspěl,“ konstatoval Balšínek.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Jak to je a bude?

Dobrý den, skončili jste sice ve vládě, ale co se stalo se všemi těmi náměstky za piráty? Prý jste byli nalezlí všude. A co by mě taky dost zajímalo je, zda si s koalicí SPOLU, která prý bude pokračovat dovedete představit do budoucna koalici nebo platí, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš? Kdyby t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 55 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Babiš chtěl pouze vykonávat svou profesi, kterou uměl. Pávek si z úlisného předstírání náklonnosti, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuselamil , 26.10.2024 13:41:23
ke komunistům a hned na to k prohnilým imperialistům, zařídil pohodlný život bez ohledu na morálku. Nemám problém posoudit, co je horší. Pávek musel být přesně ta zelená guma, která byla ještě horší (díky vyšší pozici), než ta, jakou všichni známe z černých baronů. Odporný kariérista, který by udal vlastní příbuzné.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Konečná plánuje velký návrat. Komentátora zděsila „rétorika roku 1948“

14:40 Konečná plánuje velký návrat. Komentátora zděsila „rétorika roku 1948“

Do Poslanecké sněmovny by se podle průzkumu STEM v září dostali i komunisté. Ukazuje se, že je zapot…