„Kupka ničí pravici,“ vzkazuje předseda Svobodných

27.09.2024 16:20 | Komentář

Předseda strany Svobodní, Libor Vondráček, se ostře ohradil proti plánovanému zdražení dálničních známek, které má od ledna opět vzrůst. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) oznámil, že se cena známek zvýší o přibližně 100 Kč. Zároveň ale trvá na tom, že nenavrhne mimořádné zdražení kvůli povodním, což podle Vondráčka problematiku neřeší, ale naopak zhoršuje.

„Kupka ničí pravici,“ vzkazuje předseda Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka

„Kupka chce zřejmě ještě více pokazit vlastním kandidátům reputaci před druhým kolem senátních voleb,“ reagoval Vondráček na zprávu o zdražení. Podle něj toto opatření nejen poškodí motoristy, ale především ukáže, jak moc se současná vláda vzdaluje pravicovým hodnotám, na které se ODS historicky odkazuje. Vondráček tak v komentáři nepřímo apeloval na voliče, aby ve druhém kole senátních voleb zvážili své preference, a to na základě činů jednotlivých kandidátů, nikoli stranické příslušnosti.

Předseda Svobodných zároveň upozornil na nespravedlivé zvýhodňování elektromobilů, které mohou po dálnicích jezdit bezplatně. „S ideologickým zvýhodňováním ‚těch správných aut‘ (elektroaut apod.) nic dělat nehodlá a dál budou jezdit po dálnicích zdarma,“ poznamenal Vondráček, čímž kritizoval nejen Kupkovu politiku, ale i širší vládní přístup k ekologické agendě. Pro srovnání uvedl Polsko, kde jsou státní dálnice přístupné zdarma pro všechna auta, bez ohledu na pohon.

V závěru svého komentáře se Vondráček ostře vymezil proti tomu, aby voliči pravice podporovali současnou politiku ODS: „Pan ministr Kupka už si nezaslouží hlas žádného pravičáka ani motoristy,“ prohlásil a dodal, že škody, které ministr dopravy a jeho strana způsobují, mohou neoprávněně ovlivnit i pověst konzervativních kandidátů v senátních volbách.

Vondráček tak vyzývá voliče, aby se před druhým kolem senátních voleb zaměřili na konkrétní činy kandidátů a neřídili se pouze stranickou příslušností: „Než půjdete volit do druhého kola, přemýšlejte prosím víc o konkrétních kandidátech,“ uzavřel předseda Svobodných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 5 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Rusové dobyli město? Tak to určitě nebylo důležité.“ Americký institut je pro smích

20:25 „Rusové dobyli město? Tak to určitě nebylo důležité.“ Americký institut je pro smích

Prakticky všemi médii na západní polokouli hojně citovaný Institut pro studium války (ISW), který sí…